Oprescu: Ma bat in continuare (VIDEO)

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 16:30
2480 citiri
Oprescu: Ma bat in continuare (VIDEO)

La putin timp dupa ce BEM a invalidat listele de semnaturi depuse de independentul Sorin Oprescu pentru Capitala, fostul senator PSD a organizat o conferinta de presa, la care s-a prezentat cu jumtate de ora intarziere fata de ora anuntata. "Ma bat mai departe pentru dreptul meu de a fi ales", a spus Oprescu, chemandu-i pe cei 40.000 de semnatari ai listelor de sustinere la tribunal, pentru a-l sustine.

Sorin Oprescu a reclamat o conspiratie politica pentru a-l opri din cursa. "L-am suparat cumva pe domnul Geoana? L-am suparat cumva pe fostul primar?", s-a intrebat Oprescu, afirmand ca mai toate sondajele ii dadeau cu 20 de puncte mai mult decat oricarui alt candidat.

"Resping ideea ca 5.000 de semnaturi anulate pentru ca Oprescu nu poate candida fiindca ii lipsesc 365 de semnaturi. Supar pe cineva ca din pozitia de independent vreau sa particip la o cursa electorala? De ce sa le fie frica de Oprescu? Pentru ca sondajele arata ca sunt situat cu aproape 20 de puncte deasupra celorlalti candidati? Pe cine am putut sa supar? Supar cumva pe fostul primar al Capitalei?", s-a plans Oprescu in fata jurnalistilor.

El a acuzat presiunea politica din ultimele zile facuta de oameni care sunt interesati ca el sa nu candideze. "N-am inteles de ce mi se aplica un astfel de tratament. Ceea ce mi se intampla este definitoriu intr-un sistem ticalosit. Am cerut sa intru intr-o cursa electorala, nu am cerut demnitati publice si nici nu mi-am batut joc de promisiunile facute electoratului bucurestean. Voi ataca aceasta hotarare aberanta. Validarea a 5.000 de semnaturi reprezinta dispretul aparatului statului", a acuzat Oprescu.

"M-am prezentant cu un numar de aproape 41.000 de semnaturi, BEM a anulat aproape 5.000. Marti seara a inceput presiunea aflata pe surse mediatice, am fost supus mai multor presiuni in ultimele zile pentru a nu candida. Dupa ce m-am incris la BEM, dupa un sfert de ora mi s-a chemat reprezentantii inapoi ca nu stiu ce probleme sunt. BEM imi comunica ca nu le-a numarat pe toate, ca unele au fost anulate, dar nu foarte multe", a povestiti Sorin Oprescu.

"Stiti cat de greu a fost sa ordonezi intr-o prima si sumara verificare? Este impsioibil dupa aproape 18 ore sa mi se spuna ca nu o mie au fost invalidate, ci 5.000 si ca mai trebuie 365? Toti au spus ca este un scenariu, ca daca se trece de BEM vor reactiona ONG-urile, si credeti-ma ca nu am elemente de paranoia", a adaugat Oprescu.

"Am adunat aceste semnaturi in mod transparent, prin cele zece corturi amenjate in Bucuresti, unde bucurestenii au venit si au semnat pentru sustinerea mea. Mai exista alte cateva mii de semnaturi pe care nu am avut timp sa le verific. Sunt in jur de 100.000 de semnaturi in total", a continuat sa sustina Sorin Oprescu.

Oprescu: Intreaga clasa politica s-a opus candidaturii mele

Oprescu a mai spus ca prin respingerea candidaturii sale i se confirma teoria potrivit careia sistemul ticalosit exista si ca acesta are pretentia sa decida cine candideaza si cine nu.

"Nu cred ca un aparat administrativ poate sa impiedice accederea mea la aceasta lupta. Refuz sa cred ca mi se refuza sa particip la o lupta", a opinat el. Oprescu a adaugat apoi, la insistentele presei, ca presiunile la adresa BEM au venit din "toata zona politica". Oprescu nu a identificat punctual pe cei care ar fi tras sfori impotriva sa. "Nu pot sa precizez. Pot sa ma gandesc", a spus el.

Oprescu a aratat ca in ultima vreme a inceput sa puna cap la cap anumite zvonuri si anumite "sfaturi" primite de la colegii sai, aratand ca a fost prevenit ca daca reuseste sa treaca de BEM, unele ONG-uri ar putea contesta inscrierea sa in cursa. El a mai acuzat si "gastile flamande din Bucuresti" aduse de politicieni, care au avut tot interesul ca el sa nu candideze.

Intrebat daca intentioneaza sa revina in PSD, Oprescu a raspuns: "nicio sansa. Oprescu nu a fost niciodata mazeta nimanui". El a negat ca se va inscrie in alt partid si a respins scenariile vehiculate in legatura cu candidatura sa, potrivit carora ar urmari de fapt sa faca jocul PSD, adica el sa atraga voturile electoratului lui Ion Iliescu, iar Cristian Diaconescu pe cele ale oamenilor mai tineri. "Oprescu nu joaca niciun joc", a spus el.

El a admis ca liderii PSD au incercat sa-i ofere diverse functii pentru a renunta la candidatura. "Daca exista si postul de imparat si pe acela il obtineam", a spus el, aratand apoi ironic ca i s-a oferit sa fie "imparat intraplanetar", "sambelan responsabil cu planetele", "seful sambelanilor din toata tara sambelanilor" sau "sambelan al sanatatii".

"Concret, era vorba despre tot soiul de functii de la imparat pana la sambelan. Si mai concret era vorba de imparat interplanetar din tot sistemul nostru, si mai concret era vorba de sambelan responsabil cu planetele, si mai concret era seful sambelanilor din toata tara sambelanilor din sistemul nostru planetar.

Este foarte adevarat ca am auzit si cuvantul de sambelan al sanatatii", a aratat el. "Va confirm ca a existat aceasta oferta. N-am obtinut niciodata in viata mea nimic la targ, iti dau un porc si imi dai un catel", a spus el.

Senatorul a mai spus ca prin respingerea candidaturii sale i se incalca dreptul constitutional de a candida, dar si a celorlalti cetateni de a alege pe cine doresc. Oprescu a adaugat ca are incredere ca justitia romana va rezolva acest caz flagrant de incalcare a drepturilor constitutionale si a refuzat sa spuna ce va face in continuare sau cui va da voturile sale pentru ca el nu se gandeste momentan decat la rezolvarea contestatiei sale. De asemenea, avocatul sau, George Iorgovan, nu a exclus posibilitatea unui atac la CCR, aratand ca legea 67/2004 este prost redactata.

Biroul Electoral Municipal a respins, miercuri, candidatura senatorului Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei dupa ce au fost invalidate peste 4000 de semnaturi de sustinere, astfel ca acestuia ii lipsesc in jur de 400 de semnaturi pentru a fi validat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Oprescu, #BEM, #respingere candidatura , #PSD