Presa de azi: Oprescu preia structura de campanie a PSD

Joi, 01 Mai 2008, ora 11:00
4745 citiri
Presa de azi: Oprescu preia structura de campanie a PSD

Alegerile locale si miscarile electorale au inceput sa ocupe primele pagini ale ziarelor. Astfel, Gardianul titreaza ca "Diaconescu a ajuns candidatul lui Oprescu", dupa ce Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, a declarat, miercuri, ca Sorin Oprescu reprezinta a doua optiune in cazul in care Cristian Diaconescu iese din cursa pentru Primaria Capitalei.

Mitrea a mai spus ca vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, nu se va retrage din cursa, desi acesta declarase, la finele saptamanii trecute, ca, in urma deciziei instantei in privinta lui Sorin Oprescu, este necesara convocarea BPN al partidului pentru a vedea "daca are rost" ca social-democratii sa mai candideze la Primarie.

Strategia lui Mitrea se fundamenteaza pe sondajele de opinie comandate de liderii partidului. Potrivit acestuia, doctorul Oprescu va lua 7% de la PSD, 8% de la Cozmin Gusa si PNL si 11 - 12% de la PD-L.

Mitrea spera ca Oprescu sa-l scoata din cursa pe democrat-liberalul Vasile Blaga, iar Primaria Generala sa ajunga pe mana unui social-democrat, indiferent daca noul edil-sef se va numi Diaconescu sau Oprescu.

Seful de campanie al PSD a negat faptul ca partidul ar fi implicat in vreun fel in actiunea de contestare a candidaturii lui Sorin Oprescu de catre pensionara Doina Mocanu, adaugand ca Oprescu ar fi in stare sa falsifice datele oficiale.

Se pare ca PSD-istii independenti au adus castig de cauza partidului. In 2004, Vanghelie a reusit, chiar daca Nastase a incercat sa-l indeparteze din partid, sa castige Primaria sectorului 5. Ulterior, el s-a reintors in PSD, insa de pe pozitia de invingator, reusind sa ajunga presedinte al organizatiei din Capitala.

Candidatura independentului Sorin Oprescu pune in mare dificultate situatia candidatului oficial al PSD, pentru ca mai multi oameni din aparatul de lucru al PSD lucreaza acum pentru doctorul Oprescu, scrie Cotidianul.

Staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu este compus, in principal, din activisti PSD, care sunt astfel dizlocati din structurile de campanie ale pesedistilor. Coordonatorul de campanie pentru Sorin Oprescu este Victor Dumitriu, membru PSD sector 1 si fost secretar de stat la APAPS in vremea lui Musetescu.

Un alt membru al staffului de campanie al lui Oprescu este Aurel Vlaicu, actualmente angajat al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor.

Ei au fost vazuti, adesea, in ultima perioada, la sediul firmei Medical Prestige, din strada Pitar Mos 20, firma la care actionar este Oprescu si locul in care s-a efectuat actiunea de colectare a semnaturilor.

Responsabila cu intocmirea documentelor necesare inscrierii candidaturii lui Oprescu a fost Carmen Radoslav, jurista, despre care surse din PSD spun ca este membru de partid, zvon negat de Radoslav.

In echipa de sustinatori PSD ai candidatului independent Sorin Oprescu este si Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.

"Suntem prieteni. Daca-mi cere ajutorul, il acord cu cea mai mare placere. Sfaturi legate de aparitii, ale lui sau ale contracandidatilor, orice", spune Andrei Alexandru.

Surse din PSD sustin ca foarte multi membri din organizatiile de sector ale partidului vor lucra in campanie alaturi de Sorin Oprescu si nu de Cristian Diaconescu. O parte dintre acestia vor lucra "pe fata", o parte pe ascuns.

Cristian Diaconescu, candidatul PSD, sustine ca nu are cunostinta de oamenii care lucreaza pentru Oprescu: 'Nu-i judec. E dreptul fiecaruia sa aiba orice fel de optiuni. Eu merg pana la capat, indiferent cine ma sprijina sau nu".

In turul al doilea, PSD il sustine pe Oprescu, Becali si Vadim l-ar sprijini pe Blaga, iar Orban si Gusa nu s-au hotarat, mai relateaza Cotidianul.

Potrivit lui Mitrea, in situatia in care in turul secund la Bucuresti se vor confunta Oprescu si Diaconescu, atunci partidul il va sustine pe acesta din urma.

Surse din partid sustin insa ca o parte dintre pesedisti iau in discutie posibilitatea sa mearga, dupa intregul scandal cu Sorin Oprescu, cu Vasile Blaga la Bucuresti.

In plus, Diaconescu nu era, miercuri, la fel de decis ca Mitrea in privinta persoanei pe care ar putea-o sustine partidul. "E prematur sa ne gandim la asa ceva. Am intrat in cursa sa castig si nu e vreme pentru asemenea discutii", a declarat el.

PSD nu e singurul partid care pare sa-si fi facut calcule pentru turul doi al bataliei pentru Bucuresti. Tot un fel de calcule si-au facut si candidatii PNL si PIN, Ludovic Orban, respectiv Cozmin Gusa: cei doi nu vor sustine public nici un contracandidat.

PNG a anuntat deja prin vocea lui Gigi Becali ca il va sustine pe Vasile Blaga indiferent de contracandidatul sau. Si PRM ar putea face acelasi lucru, in cazul in care Verginia Vedinas nu se va califica in finala.

Desi initial liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, isi oferise sprijinul pentru Oprescu, ulterior acesta a spus ca ar putea merge pe mana lui Blaga. Conservatorii ar urma, conform protocolului semnat cu PSD, sa sustina preferinta social democratilor.

In cursa pentru alegerile locale s-au inscris si candidati a caror avere personala se cifreaza la sute de milioane de euro, anunta Libertatea. Unii dintre ei promit ca, daca vor castiga fotoliile de primari, consilieri locali sau judeteni, isi vor dona salariile azilurilor de batrani sau orfelinatelor.

Mai mult, ei spun ca isi vor folosi experienta manageriala pentru prosperitatea localitatilor pe care le vor pastori, astfel incat toti oamenii sa beneficieze de un trai decent.

Pe primul loc in topul bogatasilor care ravnesc la o functie publica este Emil Cristescu, candidat independent la Consiliul Local din Timisoara. Averea fratilor Marius si Emil Cristescu, ce conduc grupul de firme Bega, a fost estimata de Capital Top 300 la aproximativ 800 de milioane de euro.

Cu 20 de milioane de euro in cont, actualul primar al orasului Busteni, Emanoil Savin, din partea Partidului Democrat Liberal (PD-L), spera sa castige un nou mandat de primar al urbei prahovene.

Anghel Iordanescu (PSD), care este dispus sa paraseasca scaunul de senator pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, are o avere estimata la 18 milioane de euro.

Florian Anghel este cotat la capitolul avere cu 18 milioane de euro si candideaza din nou la la sefia Consiliului Judetean Prahova de la PNDC. Recent plecat din Partidul Conservator, actualul presedinte al

Consiliului Judetean Prahova spera sa-si pastreze mandatul si dupa batalia electorala din acest an.

Senatorul PD-L Dorel Onaca a strans in cei 18 ani trecuti de la Revolutie 17 milioane de euro. Democrat-liberalul s-a inscris in cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Constanta cu intentia vadita de a castiga in orasul de suflet al presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Onaca va trebui sa renunte la statutul de senator daca va castiga alegerile locale de la 1 iunie.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#PSD, #campanie, #Sorin Oprescu, #structura, #preia , #PSD