Sorin Oprescu se teme ca va fi furat la alegeri

Marti, 27 Mai 2008, ora 16:30
3403 citiri
Sorin Oprescu se teme ca va fi furat la alegeri

Sorin Oprescu sustine ca se pregateste fraudarea alegerilor si a facut apel la societatea civila sa supravegheze desfasurarea votului.

Candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, a denuntat, marti, combinatiile din culisele politice:

"Au aparut combinatorii, nu negociatorii, din toate partidele, care au spus cine trebuie sa participe la alegeri si cine trebuie ales...Am toate datele ca se pregateste o frauda electorala".

Sorin Oprescu a dat ca exemplu tiparirii celor 33.000 de buletine de vot peste numarul necesar si al acordarii, in doua sectoare ale Capitalei, a ajutoarelor sociale, in ziua alegerilor.

Sondajele manipuleaza opinia publica

"Sa va vorbesc de sondaje umflate cu pompa? Sa asist cum se manipuleaza prin aceste sondaje si, in ultimele zile, populatia, pentru a arata inca o data care este forta transpartinica politica a candidatilor care se detaseaza de pluton? Care pluton, ca unii nu au nici lant la bicicleta, dau numai din pedale?", a mai declarat Sorin Oprescu, la conferinta de presa de marti.

Sorin Oprescu a sustinut ca, in conformitate cu sondajele pe care le-a comandat, este creditat cu 36-38% din intentiile de vot.

"Cer institutiilor statului, presei, ONG-urilor, societatii civile sa supravegheze acest proces de vot..Doresc un proces electoral corect", a mai spus Sorin Oprescu.

Avantajul meu e ca sunt bucurestean

Sorin Oprescu a mai declarat ca, in eventualitatea in care va intra in turul II alaturi de Vasile Blaga (PD-L), avantajul sau este faptul ca este bucurestean:

"Eu m-am nascut in orasul acesta si am trait aici 57 de ani. Eu stiu ce s-a intamplat cu orasul acesta".

"Am nevoie de credinta oamenilor ca pot sa castig aceasta cursa. Am invatat in meseria mea ca niciodata nu trebuie sa crezi ca esti atat de destept incat sa le faci tu pe toate.

"Fara ajutorul cetatenilor acestui oras, indiferent de culoarea lor politica sau simpatiile politice, nu o sa pot sa acced la aceasta functie", a raspuns, evaziv, Sorin Oprescu, la intrebarea daca accepta sustinerea presedintelui PSD Mircea Geoana si a social-democratilor, in turul II al alegerii primarului general al Bucurestiului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
#alegeri, #PSD, #Primaria Capitalei, #frauda, #Sorin Oprescu, #sondaj , #PSD