Dalli a dat in judecata Consiliul General si a depus plangere penala impotriva lui Oprescu

Marti, 21 Iulie 2009, ora 21:53
2279 citiri
Dalli a dat in judecata Consiliul General si a depus plangere penala impotriva lui Oprescu
Foto: Cotidianul

Compania Dalli a anuntat, marti, ca a dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) pentru constatarea legalitatii si valabilitatii contractului semnat in 1995 privind administrarea locurilor de parcare cu plata din centrul orasului.

Compania contesta argumentul invocat de primarul general Sorin Oprescu pentru preluarea parcarilor, si anume acela al nulitatii contractului, motivand ca prelungirea acestuia printr-un act aditional in 2005 nu respecta prevederile legale.

In plus, Dalli a depus o plangere penala impotriva lui Oprescu si a secretarului general al Capitalei, Tudor Toma, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Plangerea penala face referire la dispozitia de primar din 16 iulie prin care sunt preluate parcarile din administrarea Dalli, care nu respecta legislatia in vigoare deoarece a fost pusa in executie inainte de a fi comunicata prefectului Capitalei si adusa la cunostinta opiniei publice si persoanelor interesate, in termen de cinci zile.

Reprezentantii Dalli au mai spus ca, pe 17 iulie, compania a primit, prin fax, dispozitia primarului referitoare la apreluarea parcarilor cu plata din centrul orasului, dupa ce acestea fusesera deja executate si angajatii Dalli evacuati din spatiile respective.

Potrivit Legii administratiei publice locale, "in exercitarea atributiilor sale, primarul emite dispozitii cu caracter normativ si individual. Acestea devin executorii numai dupa ce sunt aduse la cunostinta publica sau dupa ce au fost comunicate persoanelor interesate, dupa caz". Potrivit aceleiasi legi, "aducerea la cunostinta publica a hotararilor cu caracter normativ se face in termen de cinci zile de la data cmunicarii oficiale catre prefect", iar "dispozitiile primarului se comunica inmod obigatoriu prefectului judetului, in cel mult cinci zile lucratoare de la semnarea lor".

Reprezentatii Dalli mai spun ca aceste prevederi au fost incalcate deoarece dispozitia a fost emisa la data de 16 iulie si s-a trecut la executarea acesteia fara a fi comunicata companiei, fara a fi adusa la cunostinta publica si fara a primi avizul de legalitate din partea prefectului.

In plus, prin emiterea acestei dispozitii se incalca si hotararea CGMB din 27 februarie 2002 in care se stabileste "administrarea tuturor locurilor de parcare aflate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucuresti se va face exclusiv in conditiile prevazute in contractele incheiate in acest scop cu administratorii acestora. in cadrul administrarii va fi avut in vedere principiul maximizarii folosirii fiecarui loc de parcare din Municipiul Bucuresti, iar administratia publica locala va sprijini, fara a se implica direct, administrarea eficienta a locurilor de parcare aflate pe domeniul public local".

In acelasi timp, secretarul general al Capitalei, avea obligatia de a sesiza CGMB cu privire la nelegalitatea dispozitiei, a avizat-o, fiind astfel co-autor la infaptuirea infractiunii, sustin reprezentantii companiei Dalli.

Municipalitate a preluat, vineri, cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de SC Dalli Exim SA, actiune anuntata initial pentru 13 iulie. Preluarea s-a efectuat in 100 de amplasamente din Bucuresti, unde sunt locurile de parcare.

Dalli Emix SA a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, decizia de a se retrage din zona parcarilor cu plata din centrul Capitalei, precizand ca nu doreste sa continue o situatie conflictuala care afecteaza cetatenii Bucurestiului.

Primaria precizeaza ca in 18 dintre amplasamente, unde se afla 366 de locuri, parcarea va fi gratuita timp de o luna. In celelalte parcari, dupa incheierea procesului de predare-primire intre reprezentantii PMB si angajatii Dalli, lucratorii Directiei Parcari vor incepe taxarea locurilor de parcare.

Firma Dalli a fost infiintata in 1993 de omul de afaceri Dorin Cocos. insa omul de afaceri Dorin Cocos a declarat, pentru NewsIn, ca nu mai are nicio legatura cu firma Dalli de sase ani. "Primarul Oprescu minte, implicandu-ma pe mine in acesta afacere", a spus Cocos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#DALLI, #judecata CGMB, #plangere penala Sorin Oprescu, #parcari Dalli , #stiri Sorin Oprescu