Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hasotti: Voi propune PNL sa-l sustina pe Oprescu fara conditii

Luni, 02 Iunie 2008, ora 18:18
1679 citiri
Hasotti: Voi propune PNL sa-l sustina pe Oprescu fara conditii

Liderul grupului PNL din Senat, vicepresedintele Puiu Hasotti, a anuntat, luni, ca va propune conducerii liberale ca Sorin Oprescu sa fie sprijinit neconditionat de catre PNL in turul II pentru castigarea Primariei Capitalei.

"Daca astazi (luni n. r.) se va discuta acest lucru, voi propune ca Sorin Oprescu sa fie sustinut de PNL fara conditii", a declarat Hasotti intr-o declaratie facuta presei inaintea inceperii sedintei conducerii PNL, prima dupa anuntarea rezultatelor partiale ale primului tur al alegerilor locale din 1 iunie, transmite NewsIn.

"Vreau sa va spun ca daca veti lua listele de vot de la Senat, veti constata ca, timp de aproape patru ani, Sorin Oprescu s-a manifestat aproape ca un independent. Eu il cunosc pe Sorin Oprescu, stiu ca ceea ce crede spune si ceea ce spune crede si sunt sigur ca este un candidat independent", a mai argumentat liderul grupului PNL din Senat.

Hasotti a subliniat ca va sustine cu "fermitate" ca PNL si celelalte partide care nu au reprezentanti in turul II sa-l sprijine pe Oprescu. El a explicat ca aceasta pozitie provine "dintr-o logica politica extrem de simpla" - "nu pentru ca Oprescu este buldogul sau pechinezul cuiva si nu pentru ca Blaga este buldugoul sau pechinezul cuiva sau Oprescu este legat mai mult sau mai putin de un personaj".

Potrivit liderului PNL, "logica politica" arata ca "intotdeauna un partid sprijina un candidat independent in detrimentul altui partid indiferent care ar fi acela".

O pozitie similara are si vicepresedintele PNL Crin Antonescu, care a declara duminica seara ca, personal, il sustine pe Sorin Oprescu in turul al doilea si ca are motive sa creada ca si partidul sau va adopta o pozitie similara.

Coordonatorul campaniei PNL, Bogdan Olteanu, declara si el, luni, ca Vasile Blaga trebuie sa se "lepede de Satana" pentru a fi credibil in ochii liberalilor, reprosandu-i faptul ca nu este un autentic om de dreapta.

Pozitia liderilor PNL contravine celei exprimate de candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, cel care ocupa si functia de lider al organizatiei Bucuresti. La inchiderea urnelor, Orban preciza ca nu va indemna electoratul sau sa voteze pe niciunul dintre cei doi candidati ramasi in cursa, afirmand ca bucurestenii au de ales intre doua rele- un Bucuresti neguvernabil, in cazul unei victorii a lui Sorin Oprescu, si un Bucuresti care sa continue a fi o "vaca de muls" daca democrat-liberalul Vasile Blaga va iesi invingator.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
#vot, #buldog, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #primar, #tur, #Puiu Hasotti, #pechinez , #stiri Sorin Oprescu