Managerul Spitalului Universitar va face o ancheta doar daca ii cere instanta

Luni, 28 Aprilie 2008, ora 17:50
2448 citiri
Managerul Spitalului Universitar va face o ancheta doar daca ii cere instanta

Managerul general al Spitalului Universitar Bucuresti, dr. Gheorghe Iana, a declarat, luni, ca "oficial" nu a permis nimanui accesul la baza de date a spitalului si ca va demara o ancheta referitor la posibilele semnaturi stranse pentru Sorin Oprescu doar daca va fi sesizat oficial.

"Oficial, eu nu am permis nimanui accesul la baza de date a spitalului. Daca a intrat, totusi, cineva in baza de date, a facut-o fara acordul conducerii spitalului, acord care este obligatoriu. Oricum, deocamdata, nu am declansat nicio ancheta interna pentru depistarea unui eventual acces neautorizat la baza de date. O vom face doar daca ni se va cere, oficial, de catre o autoritate abilitata a statului, cum ar fi Justitia", a declarat, pentru NewsIn, doctorul Gheorghe Iana.

Sorin Oprescu a recunoscut, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca a strans liste cu semnaturi in spital, unde ar fi fost ajutat de medici.

"In spital s-au strans liste de la doctori, prin sustinerea lor, facute foarte clar pentru ca poarta particula in fata 'doctor Ionescu Vasile' si asa mai departe, iar chestiunea cu spitalul si cu aceasta suspiciune vine de la ideea CNP-urilor", a spus Oprescu.

Tribunalul Bucuresti a respins luni contestatia formulata de bucuresteanca Doina Mocanu impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a stabilit ca Sorin Oprescu poate participa la alegerile pentru Primaria Capitalei, desi Biroul Electoral Municipal ii respinsese candidatura.

Contestatia a fost depusa duminica, la ora 15:00, la Tribunalul Bucuresti, de o pensionara din Bucuresti, Doina Mocanu, care sustine ca exista indicii potrivit carora listele de sustinatori ai lui Sorin Oprescu ar contine date ale unor pacienti din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde Oprescu a fost director.

Avocata Doinei Mocanu a sustinut luni, la judecarea contestatiei de la Tribunalul Bucuresti, ca are indicii potrivit carora listele sustinatorilor pentru candidatura lui Sorin Oprescu nu au fost semnate de persoanele cu acele date de identificare. Drept urmare, aceasta a cerut o expertiza grafologica, proba respinsa de magistratii Ttribunalului Bucuresti. De asemenea, avocata Doinei Mocanu a sustinut ca Sorin Oprescu s-ar fi folosit de datele persoanelor din spital pentru a completa lista sustinatorilor.

Avocata Bradescu a mai sustinut ca instanta a admis in mod gresit candidatura lui Sorin Oprescu, adaugand ca magistratii curtii de apel s-au subrogat in drepturile Biroului Electoral Municipal validand candidatura lui Sorin Oprescu. De asemenea, contestatoarea a declarat ca listele sustinatorilor nu au fost complete, la unele persoane lipsind semnatura sau datele din buletin.

Atat procurorul, cat si avocatii lui Sorin Oprescu au cerut luni respingerea contestatiei formulate de Doina Mocanu ca neintemeiata.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 25 aprilie, recursul lui Sorin Oprescu, a schimbat sentinta Tribunalului Bucuresti si a dispus admiterea candidatrurii lui Oprescu la Primaria Capitalei.

Sorin Oprescu a atacat cu recurs la Curtea de Apel decizia din 24 aprilie a Tribunalului Bucuresti, care a confirmat hotararea Biroului Electoral Municipal, prin care lui Oprescu i-a fost respinsa candidatura la Primaria Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Gheorghe Iana, #docor, #spital, #semnaturi, #Oprescu, #candidatura , #stiri Sorin Oprescu