Oprescu cere 300 de milioane euro de la Guvern pentru exproprieri

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 18:34
1504 citiri
Oprescu cere 300 de milioane euro de la Guvern pentru exproprieri

Primaria Capitalei vrea sa obtina de la guvern nu mai putin de 1,275 miliarde lei pentru despagubirea persoanelor care vor fi expropriate in folosul mai multor lucrari de infrastructura.

Sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti are pe ordinea de zi cinci proiecte de hotarare prin care municipalitatea solicita declansarea procedurii de expropriere, precizand sumele necesare pentru aceasta, in interesul unor lucrari de infrastructura, informeaza NewsIn.

Cea mai mare suma, 1,06 miliarde lei, este necesara pentru despagubirea celor expropriati din cauza lucrarilor de dublare a diametralei Nord-Sud pe tronsonul Buzesti -Berzei - Vasile Parvan - B.P.Hasdeu - Uranus - Calea Rahovei.

Pentru a putea continua lucrarile la pasajul Basarab, primaria cere circa 105 milioane lei, suma care ar urma sa fie data proprietarilor ce trebuie sa se mute din zonele vizate de proiect.

Alti bani sunt necesari pentru strapungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu,pentru supralargirea Str. Gheorghe Ionescu Sisesti - Bd. Ion Ionescu de la Brad, si pentru regularizarea bulevardului Tudor Vladimirescu, intre strada Cedrilor si Calea Rahovei.

Pe langa cele 300 de milioane de euro, edilii mai au nevoie de bani pentru despagubirile aferente lucrarilor la pasajul D-na Ghica - Bulevardul Chisinau. Deocamdata, insa, municipalitatea nu a redactat proiectul de hotarare privind exproprierile necesare pentru acest proiect.

Surse din cadrul municipalitatii sustin ca intarzierea proiectelor edilitare, care amplifica infernul din trafic, este cauzata de inertia inexplicabila a sefilor din Primaria Capitalei, manifestata chiar si in cazul lucrarilor deja adjudecate, prin licitatie.

"Cel putin in cazul pasajului D-na Ghica, lucrarile sunt blocate de exproprieri. De cateva luni nu se face nimic. Este greu de inteles inertia din primarie, unde nimeni nu pare sa-si asume o raspundere, in conditiile in care lipsa pasajelor si a penetratiilor duce la blocarea traficului.

Un alt exemplu este penetratia din Pipera, care face legatura intre Voluntari si Bucuresti. Lucrarile sunt adjudecate, insa, din pacate, nu au inceput, iar intre timp incep sa apara revendicari de terenuri in zona", au precizat sursele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Sorin Oprescu despagubiri, #bani exproprieri Guvern , #stiri Sorin Oprescu
Comentarii
B
Belciu
rank 1
Despre ce expropiere este vorba???
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1