Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oprescu face un apel la sindicalisti sa respecte ordinea orasului

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 15:52
1154 citiri
Oprescu face un apel la sindicalisti sa respecte ordinea orasului

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a facut luni un apel la sindicalisti sa dovedeasca "intelepciune si echilibru" si sa respecte ordinea orasului si siguranta cetateanului.

"Fac un apel la organizatori si participantii la mitinguri la intelepciune si echilibru in litera si spiritul legii. Nimeni nu poate contesta dreptul de manifestare al cetatenilor, dar acestea trebuie sa se desfasoare fara a crea perturbari majore in viata orasului", a spus primarul Sorin Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Primarul a subliniat ca sindicalistii de la Cartel Alfa aveau autorizatie pentru a organiza un miting in ziele de 23, 24 si 25 septembrie, intre orele 11.00 si 18.00, insa cu mentiunea ca acesta se desfasura in Piata Victoriei.

" (...) Niciunul din organizatori nu a solicitat desfasurarea unui mars, aceasta a fost o manifestare spontata a manifestantilor. Organizatorii l-au anunat pe primar, desi marsul spontan era in plina desfasurare. Reprezentantii Cartel Alfa i-au promis primarului ca nu vor stationa in fata Palatului Cotroceni, ci ca vor depune doar o petitie, ceea ce s-a si intamplat", a declarat Oprescu.

Primarul a adaugat ca institutia pe care o conduce nu are responsabilitatea de a opri un mars neautorizat si a adaugat ca nu doreste sa fie implicat in comentarii politice tendentioase.

"Primarul nu poate opri un mars spontan si nu poate lua masuri de sanctionare, insa le-a cerut organizatorilor mitingului sa respecte ordinea orasului si siguranta cetatenilor", a conchis Oprescu.

Aproape 6.000 de politisti au participat, vineri, la un miting de protest in Piata Victoriei, nemultumiti ca li s-au redus salariile cu 25%, si au cerut ca presedintele Basescu sa vina sa discute cu ei. O parte dintre politisti au pornit apoi in mars spre Palatul Cotroceni, unde si-au aruncat sepcile si au scandat "Iesi afara, javra ordinara!".

Delegatia sindicalistilor a fost primita insa de consilierii prezidentiali, care au transmis un mesaj din partea presedintelui, acesta sustinand ca marsul este ilegal. Ulterior, presedintele a declarat ca politistii au subminat autoritatea statului, participand la un mars ilegal.

Protestatarii ameninta ca se duc la Cotroceni, daca Basescu nu vorbeste cu ei

Traian Basescu i-a trimis pe protestatari acasa

Presedintele Traian Basescu, dar si premierul Emil Boc au renuntat ulterior la serviciile Politiei Romane de protectie si insotire a coloanei oficiale. Ministrul Vasile Blaga a declarat ca unii dintre politistii de la mars purtau arma.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Oprescu, #Oprescu sindicalisti, #Oprescu mars sindicate , #stiri Sorin Oprescu