Oprescu ii asigura pe angajatii RATB ca nu le vor fi reduse veniturile

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 09:09
2392 citiri
Oprescu ii asigura pe angajatii RATB ca nu le vor fi reduse veniturile

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anuntat ca nu va merge la Autobaza Titan pentru a vorbi cu angajatii RATB care protesteaza, ci ii asteapta pe reprezentantii acestora la ora 10.00, la sediul Regiei.

Oprescu i-a asigurat insa pe soferii de RATB care au facut greva joi dimineata ca drepturile lor salariale nu vor fi reduse.

"Exista masuri de criza pe care RATB-ul inca de anul trecut le-a luat, s-au redus chetltuielile cu 31 de milioane, dar nu le-au afectat salariile oamenilor. Astea sunt vorbe rautacioase lansate din subteran doar pentru ca sa agite oamenii. Atunci cand nu va fi ceva de nerespectat, eu sunt primul care merg si le spun deschis, asa cum am facut intotdeauna", a declarat primarul.

Oprescu si-a cerut scuze in numele soferilor RATB care au facut greva joi dimineata, sustinand ca i-a chemat pe 10 dintre reprezentatii acestora la discutii, in conditiile in care soferii din Titan nu isi recunosc proprii lideri de sindicat.

"Eu imi cer scuze in numele populatiei fata de cetatenii Capitalei, nimeni nu a stiut de acest lucru. Am de gand sa ascult si soferii", a declarat Oprescu.

El a adaugat ca angajatii RATB si-au primit salariile, insa au iesit in strada de frica, din cauza unor zvonuri.

"S-au achitat sumele si ele sunt acolo in documente. La RATB nu exista salarii care depasesc anumite valori, nu exista salarii nesimtite, nu exista lucrurile astea. Salariul net mediu este de 24 de milioane (n.r. de lei vechi),la care se adauga 1.600.000 (n.r. de lei vechi) bonurile de masa care au ramas la aceeasi valoare. (...) Eu am cerut dovezile financiare ca ei au fost platiti pe calculele facute de mine, de aceea nu am dat nicio declaratie pana acum. Le garanteaza Oprescu ca nu le scad salariile", a spus primarul.

Oprescu a adaugat ca cei de la RATB nu au primit anul acesta prime de Paste, insa acest lucru s-a intamplat in toate structurile Primariei si s-a facut de comun acord cu angajatii.

Intrebat de jurnalisti daca protestul ar fi fost pus la cale de Marian Vanghelie, Oprescu a raspuns ca nu crede ca primarul de la sectorul 5 se ocupa cu astfel de actiuni. Primarul a adaugat insa ca nu crede ca fost vorba despre un protest spontan.

"Nu merita cetatenii acest lucru, s-a spus ca a fost un protest spontan, insa eu ma indoiesc de acest lucru din mai multe motive", a spus Oprescu.

Peste o mie de soferi RATB au facut greva joi, iar Capitala a fost paralizata, pe marile artere formandu-se ambuteiaje. Foarte multi oameni s-au dus la serviciu joi dimineata pe jos, deoarece protestul nu a fost anuntat.

L.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sorin Oprescu, #oprescu soferi RATB, #greva soferi RATB, #greva RATB, #Oprescu garanteaza salarii , #stiri Sorin Oprescu