Oprescu, la I'Velo Bike Day: Ii iau pe consilieri si-i duc la lei (Galerie foto)

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 21:10
3201 citiri
Oprescu, la I'Velo Bike Day: Ii iau pe consilieri si-i duc la lei (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

"I'Velo Bike Day", evenimentul prin care se marcheaza in fiecare an incheierea sezonului Velo, cel mai mare program de bike-sharing gratuit din Romania, a fost sarbatorit, sambata, in Bucuresti.

Si nu oricum, ci prin organizarea primului pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor. La eveniment au fost prezenti, de asemenea, primarul general Capitalei, Sorin Oprescu, si presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, care au vorbit despre bicicleta ca mijloc de transport alternativ si ca parte importanta a unei vieti sanatoase.

"Sunt convins ca bicicleta poate deveni un mijloc de transport pentru bucuresteni, am fost un fraier acum trei ani, cand nu credeam ca se vor strange atatia oameni care sa mearga pe biciclete", si-a inceput Sorin Oprescu discursul din parcul Izvor.

Edilul sef al Capitalei a cerut scuze biciclistilor pentru ca municipalitatea nu a finalizat pista speciala pana la Gradina Zoologica, pe care a promis-o in luna martie, cand s-a deschis sezonul I'Velo.

"Dar se rezolva, iau cu mine doi-trei consilieri si mergem in inspectie pana la Gradina Zoologica, acolo la lei. Si ma intorc singur", a glumit primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a subliniat ca a montat pana acum vreo 70 de parcari de biciclete in fata institutiilor. "Le-am pus si lanturi. Dar ce credeti? A doua zi am gasit doar lanturile", a adaugat edilul.

Sorin Oprescu a multumit organizatorilor proiectului si a subliniat ca deruleaza un program in care au fost puse la dispozitia catorva institutii publice si scoli biciclete care pot fi folosite gratuit de catre elevi ori de catre bucuresteni.

"Cand am lansat programul I'Velo am sperat ca vom schimba ceva. La vremea aceea, in Bucuresti era doar o mana de biciclisti. Nu ne-am asteptat insa ca doar in doua sezoane sa convingem peste jumatate de milion de oameni sa se urce pe biciclete si sa pedaleze. Iar cresterea de la un an la altul ma convinge ca lucrurile merg in directia cea buna si ca vom avea, nu peste mult timp, un oras mai prietenos pentru biciclisti", a mentionat si presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Raluca Fiser, presedintele organizatiei Green Revolution, a facut un scurt bilant al celor doua sezoane de I'Velo: un milion de ore de pedalat si peste 550.000 de romani care s-au urcat pe biciclete, in cele cinci orase in care se deruleaza proiectul: Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Constanta.

"Prin I'Velo Bike Day castigam dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban ca mijloc de transport alternativ, un oras mai curat, cu mai putine masini si sprijinul autoritatilor in realizarea de piste si parcari de biciclete", a conchis Raluca Fisher.

Ghid audio pentru cinci orase

Tot sambata, Raiffeisen Bank a lansat ghiduri audio care contin descrieri ale unor trasee tematice, special alcatuite pentru a putea fi parcurse pe bicicleta in cele cinci orase in care exista centre I'Velo: Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov si Constanta.

Este vorba despre 15 trasee si peste 70 de obiective turistice descrise in nota personala de cinci bloggeri cunoscuti: Cristi China-Birta (Chinezu) descrie un traseu din Cluj, Adrian Ciubotaru unul din Iasi, Cabral unul din Brasov, Mihai Dobrovolschi a pedalat in Bucuresti, iar Gabi Macovei in Constanta.

"Am creat acest audioghid cu gandul la povestile nestiute ale oraselor frumoase din Romania, care au istorii impresionante, spuse in audioghidul pe care-l poate descarca oricine.

Este felul nostru de-ai convinge pe oameni ca o plimbare pe jos sau cu bicicleta ii poate ajuta sa descopere locurile frumoase pe langa care trec zilnic, fara sa le acorde atentie. Si este inca un mod prin care ii incurajam sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport nepoluant", a explicat Steven van Groningen, care a plecat de la conferinta ... pe bicicleta.

Primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor

Biciclistii s-au adunat sambata in parcul Herestrau si in parcul Izvor. Nu pentru a asculta discursurile celor doi oficiali, ci pentru a participa la primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor.

Indiferent de sex, varsta ori bicicleta, participantii au fost determinati sa parcuga toate cele cinci probe de concurs si sa demonstreze ca fiecare merita titlul de "Cel mai bun Biciclist Urban" si premiile din partea organizatorilor.

Pentru bucurestenii care nu au o bicicleta, dar si-au dorit sa participe la cursa, organizatorii au inchiriat gratuit una.

Traseul pe care concurentii l-au avut de parcurs s-a desfasurat in urmatoarele zone: Parcul Herastrau - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Natiunile Unite - Parcul Izvor. In Parcul Izvor au avut loc celelalte probe de indemanare, echilibru si tehnica.

Trofeul "Cel mai bun Biciclist Urban" include trei super-biciclete pentru cei care au pasit pe podium si alte zece biciclete pentru mentiuni speciale.

Programul de bike-sharing gratuit "I'Velo" este organizat de Asociatia Green Revolution, in colaborare cu Primaria Capitalei, iar din acest an, cei care au inchiriat biciclete din centrele I'Velo au avut posibilitatea rezervarii pe Internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprescu Velo Bike Day, #piste biciclete Oprescu, #inchirieri biciclete gratuit Bucuresti , #stiri Sorin Oprescu