Sorin Oprescu vrea sa candideze pentru un nou madat la Primaria Bucurestiului

Autor: Ana Ilie
Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 17:15
1988 citiri
Sorin Oprescu vrea sa candideze pentru un nou madat la Primaria Bucurestiului

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, este convins ca ninsoarea nu va crea blocaje in trafic si nu are emotii pentru viitoarele alegeri, intrucat "are ambitia" sa isi termine pana atunci toate proiectele incepute.

"La noapte toata lumea lucreaza, baietii sunt impartiti...Eu am urat mereu frazele: 'autoritatile au fost luate prin surprindere'...Nu domle, se poate cu putina organizare", a promis edilul sef al Capitalei, invitat la Realitatea Tv.

"Interesul este sa nu se blocheze orasul. Singurul lucru pe care n-am putut sa mi-l explic este de ce cand ploua afara, un pic, se blocheaza", a mai spus el pe tema traficului pe timp de ploaie si ninsoare.

In ceea ce priveste blocajele de circulatie, o data cu incheierea santierului de la Baneasa, "conflictul de circulatie s-a mutat de la Baneasa in fata Casei Scanteii. Si sa vedeti ca maine incep astia sa vina de la munte...".

Oprescu sustine ca incearca sa mentina subventiile la gigacalorie pentru bucuresteni si nu intelege de ce se vorbeste despre marirea preturilor la caldura tocmai in sezonul rece: "Cel putin un sfert din populatia Bucurestiului, copii, pensionari, aleg sa inghete in casa. Oamenii astia, care au trait o viata in Bucuresti, au muncit, si nu au cine sa-i ajute, vin si ma intreaba pe mine: dom'le primar, noi ce facem? S-au plictisit, au obosit sa traiasca".

In ceea ce priveste subiectul curateniei Capitalei, Oprescu sustine ca a facut multe pentru ca Bucurestiul sa fie mai curat. "Daca gasiti acuma santiere, foarte multe n-o sa gasiti, fara rampa de spalare a rotilor, ca la un moment dat astia imi murdarisera tot orasul".

Edilul a mai explicat insa ca si felul in care a fost turnat asfaltul pe marile strazi este mare parte a problemei. "Daca ma refer la partea de cale rutiera, astia nu au invatat sa toarne la trotuare, exista si bulevarde care nu sunt murdare, din cauza ca n-au case, au verdeata. Retelele de scurgere a apei pe marile bulevarde sunt facute, se formeaza o mica balta inainte sa se scurga apa, vin astia si trec cu masina tocmai prin balta, cea mai mare parte o ia pietonul".

Oprescu a mai dat detalii si despre stadiul in care se afla diverse proiecte in Bucuresti.

"Vreau ca Bucurestiul sa devina oras la Dunare si e foarte important pentru noi". In ceea ce priveste stadionul national, "asa cum am promis, in martie asezam gazonul, dupa care in 9 august joaca Romania- Argentina, dupa care sper sa producem si un show de impact - eu ma gandesc in continuare si tratam cu U2, da...". Metroul Drumul Taberei - Universitate ar incepe si el sa prinda contur, si, o data cu el, o noua ruta de iesire din Drumul Taberei: "Acuma incepe metroul de la Drumul Taberei 34, ei sapa cu cartita tunelul de metrou, deasupra vin eu cu un tunel dinasta care iese undeva jos la Academiei. In felul asta descarc Razoarele de Drumul Taberei si Timisoara".

"Am de gand sa-mi termin toate proiectele astea, am o ambitie in mine...", a spus edilul sef, explicand ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat la Capitala. In privinta contracandidatilor la sefia primariei, Oprescu a spus ca, in cazul in care va fi in cursa alaturi de numele vehiculate in ultima vreme, "va fi o piesa de teatru benefica pentru bucuresteni".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#oprescu candidatura primarie bucuresti, #oprescu proiecte bucuresti , #stiri Sorin Oprescu