UPDATE: Contestatia lui Oprescu, respinsa (VIDEO)

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 17:42
3020 citiri
UPDATE: Contestatia lui Oprescu, respinsa (VIDEO)

Sorin Oprescu a fost scos, inca o data, din cursa electorala, dupa ce Biroul Electoral Municipal a respins contestatia facuta de avocatii sai. Ultima cale de atac este recursul la Curtea de Apel.

Unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, Eugen Vasiliu, a declarat, la iesirea de la Tribunal, ca senatorul nu s-a hotarat inca daca va face sau nu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Totodata, avocatul a adaugat ca atat Sorin Oprescu, cat si echipa de avocati asteapta motivatia de respingere a contestatiei depuse la Tribunalul Bucuresti.

La scurt timp, un alt membru al echipei de avocati, George Iorgovan (foto), a subliniat ca Sorin Oprescu "se astepta la aceasta decizie".

Potrivit lui George Iorgovan, in ciuda deciziei Tribunalului Bucuresti, "argumentele au fost foarte bine sustinute". "Dar daca asa a considerat instanta, marele suveran...", a mai apreciat fiul lui Antonie Iorgovan.

"Acum intervine si latura teoriei conspiratiei, ar trebui sa fie o motivare. Poate are si o greutate si faptul ca domnii de la BEM sunt tot judecatori in cadrul Tribunalul Bucuresti", a acuzat George Iorgovan.

Avocatul a spus ca, pe langa recursul pe care il poate face Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti, ar mai exista o cale de atac extraordinare, despre care insa George Iorgovan a refuzat sa dea detalii.

Despre cum a primit Sorin Oprescu vestea respingerii contestatiei, Iorgovan a spus ca, evident, nu a fost incantat. "Banuiesc ca n-a fost incantat. Se astepta. Nu ne-am imbatat cu apa rece. Exista unele interese ca dansul sa fie respins", a acuzat din nou avocatul.

Potrivit Newsin, Iorgovan a anuntat ca Sorin Oprescu va face recors la Curtea de Apel.

In sala de judecata, avocatii lui Sorin Oprescu au adus mai multe argumente in favoarea clientului lor. In primul rand au prezentat prevederile unei legi europene potrivit careia peste tot in Europa un cetatean poate fi identificat cel mai sigur si cel mai repede pe baza CNP-ului sau. "Doamna procuror daca vreti sa gasiti o persoana oriunde in aceasta lume o gasiti in 30 de secunde pe baza acestui CNP", a spus unul dintre avocatii lui Oprescu in fata judecatorului.

Pe de alta parte avocatii au sustinut ca Biroul Electoral Central a comunicat mult prea tarziu, mai precis cu o zi inainte de a respinge candidatura lui Oprescu, care este numarul exact de semnaturi pe care ar fi trebuit sa le prezinte un candidat independent pentru a se putea inscrie in cursa electorala.

Senatorul Sorin Oprescu a depus, joi dimineata, la Tribunalul Bucuresti, constestatia la decizia de miercuri a Biroului Electoral Municipal (BEM), prin care i-a fost respinsa candidatura la Primaria Capitalei.

Candidatura independenta a lui Sorin Oprescu a fost respinsa miercuri de BEM, deoarece din numarul total de semnaturi stranse pentru sustinerea senatorului au fost constatate valide doar 35.438, in conditiile in care acesta avea nevoie de 35.803 de sustinatori.

Potrivit presedintelui BEM, Constantin Marinescu, din numarul total de 40.420 de semnaturi depuse de candidatul independent Sorin Oprescu, doar 35.438 au fost validate, restul continand date insuficiente sau gresite. 365 de semnaturi i-au lipsit asadar lui Oprescu.

"Au fost respinse ca fiind nevalide 4.982 de sustineri. (..) In mare foarte multe adeziuni au fost inscrise numai cu Codul Numeric Personal, fara carte de identitate sau buletin de identitate sau adresa. Nu vorbesc de adresa incompleta, ci de adresa, fara numar, strada, nimic", a spus Marinescu.

Presedintele BEM a sustinut ca listele cu semnaturile de sustinere depuse de Sorin Oprescu au fost verificate "de doua, chiar trei ori".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Oprescu, #contestatie, #respinsa , #stiri Sorin Oprescu
Comentarii