Cum ii dadea Vintu indicatii lui Liviu Luca, Dinescu "imprumutat" cu 100.000 de euro

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 15:01
7486 citiri
Cum ii dadea Vintu indicatii lui Liviu Luca, Dinescu "imprumutat" cu 100.000 de euro
Foto: TVR Info

Sorin Ovidiu Vintu se implica direct in activitatea Petrom Service si ii dadea indicatii lui Liviu Luca privind deciziile pe care urma sa le ia, reprosandu-i daca adopta o alta conduita, se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea celor doi.

In plus, surse din ancheta au dezvaluit ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi virat in cont lui Mircea Dinescu 100.000 de euro.

"Din inscrisurile transmise de autoritatile straine in urma unei cereri de comisie rogatorie a rezultat ca inculpatul Luca Liviu controleaza in mod direct compania", scriu procurorii in referatul cu propunerea de arestare perventiva in cazul Petromservice, informeaza Mediafax.

Astfel, compania a fost infiintata in 2003, avand actionari si directori nominali, care au acceptat sa fie desemnati in aceasta calitate in schimbul unui onorariu si sa execute dispozitiile beneficiarului real al companiei, potrivit legislatiei respective.

In perioada 03.05.2006 - 11.09.2006 Octavian Turcan era unic actionar si director, iar din 11.09.2006 pana in prezent Liviu Luca era unic actionar si director.

"Din declaratiile depuse de actionarul nominal rezulta ca beneficiarul real al companiei este inculpatul Luca Liviu, care este si singura persoana autorizata sa dispuna de sumele de bani din contul bancar al societatii. In acest mod, prin voturile exercitate de Asociatia Salariatilor SNP Petrom SA si in nume personal Luca Liviu decidea hotararile luate de Adunarea Generala a Actionarilor, pastrand totodata confidentialitatea cu privire la calitatea sa de actionar.

Societatea straina era reprezentata la Adunarile Generale ale Actionarilor de o societate de avocatura, care exercita votul potrivit dispozitiilor primite de la inculpat", se arata in referatul procurorilor.

"Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu participa la intalniri ca reprezentant al S.C. Petrom Service S.A. si angaja societatea in fata partenerilor straini, asa cum rezulta din mesajele de posta electronica identificate cu prilejul perchezitiei informatice efectuate in cauza, care atesta si ca directorul general Supeala Gheorghe ii era in fapt subordonat functional.

Totodata, a rezultat ca inculpatul Vintu Sorin Ovidiu se implica direct in activitatea S.C. Petrom Service S.A. si ii dadea indicatii inculpatului Luca Liviu cu privire la deciziile pe care urma sa le ia, reprosandu-i daca acesta adopta o alta conduita", sustin procurorii.

Pe de alta parte, surse din randul achetatorilor au declarat pentru Romania Libera ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi virat in cont lui Mircea Dinescu 100.000 de euro.

In schimb, Mircea Dinescu a declarat pentru sursa citata ca a luat banii cu imprumut de la SOV.

Jurnalistii de la Romania Libera prezinta o schema realizata de anchetatori prin care se explica "prejudicierea PSV Company SA ca urmare a achizitiei de actiuni emise de BC INVESTPRIVATBANK SA, prin intermediu DEMERA INVESTMENTS LTD, in care sunt explicate pe larg legaturile dintre Liviu Luca, PSV Company SA si firme precum BLUEKINK COMUNICAZIONE LIMITED, Sorin Ovidiu Vintu, dar si anumite conduri bancare din strainatate prin care circulau banii.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Vintu arestat Petrom, #Vintu Luca arest Petrom, #dosar Petrom service, #Vintu Mircea Dinescu , #arestat