Sorin Ovidiu Vintu, arestat pentru 29 de zile - care sunt probele?

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 01:40
9296 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, arestat pentru 29 de zile - care sunt probele?

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis magistratii Tribunalul Bucuresti. Alaturi de Vintu au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile si omul de afaceri moldovean Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

"Nu ne-au aratat toate mijloacele de proba, desi le-am solicitat. Nu am ce sa va zic mai mult, ne vedem la recurs", a declarat avocatul omului de afaceri.

Vintu i-ar fi spus judecatoarei la aflarea verdictului "rusine doamna, rusine. Asistam la cea mai cumplita perioada a Romaniei dupa 1989 incoace".

Vintu i-a cerut, totodata, sa il aresteze pe el, dar sa-i elibereze pe ceilalti doi inculpati in dosar.

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut - Ziare.com v-a prezentat minut cu minut evolutia acestui caz

Procurorii au inaintat joi seara magistratilor Tribunalului Bucuresti propuneri de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele lui, Vintu, dar si pe numele omului moldovean de afaceri Turcan Octavian si a soferului lui Vintu, Stoian Alexandru.

Procesul a inceput dupa ora 22:00 si s-a incheiat putin inainte de ora 01:00.

SOV catre judecatoarea care a decis arestarea sa: "Rusine, doamna!"

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut joi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Instantei Supreme. Omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului in cazul fugii din tara a fostului administrator Gelsor Nicolae Popa.

"Sper din toata inima, atunci cand Traian Basescu va pierde in sfarsit o batalie, sa il vad in locul meu", a declarat SOV la iesirea de la audieri, in jurul orei 12:40, inainte de a fi urcat in duba.

Cazul Vintu: Fratele lui Nicolae Popa a parasit Romania, dupa ce a fost dat in consemn

Pe parcursul zilei au aparut mai multe informatii despre Nicolae Popa, Cotidianul.ro aratand chiar ca acesta s-ar afala deja pe teritoriul Romaniei de miercuri seara.

Dosarul Vintu: Nicolae Popa, adus deja in Romania?

Totodata, cu putin timp inainte de inceperea procesului, jurnalistul Robert Turcescu a postat pe blogul personal rechizitoriul in cazul Vintu ce contine mai multe stenograme, atat ale convorbirilor patronului Realitatea-Catavencu cu Nicolae Popa, cat si cu Turcan Octavian, Stoian Alexandru si fiica sa, Ioana.

Dosarul Vintu - Au aparut primele stenograme ale convorbirilor cu Nicolae Popa

Care sunt probele?

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi trimis sume de bani lui Nicolae Popa, "pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23.07.2009 a fost emis mandat european de arestare".

Procurorii spun ca pe parcursul urmaririi penale s-a stabilit ca transmiterea sumelor de bani "s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Sorin Ovidiu Vintu arest, #Vintu arest preventiv, #Vintu retinut parchet, #Vintu Nicolae Popa , #arestat