Surpriza lui Vintu pentru Basescu: Ii da Realitatea lui Elan Schwartzenberg?

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 14:59
6311 citiri
Surpriza lui Vintu pentru Basescu: Ii da Realitatea lui Elan Schwartzenberg?
Foto: Arhiva

Surpriza pe care Sorin Ovidiu Vintu i-ar putea-o face lui Traian Basescu luni ar putea fi predarea controlului asupra trustului Realitatea-Catavencu omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Cel putin asa au declarat surse confidentiale pentru Impactnews, care au mai precizat si ca Sebastian Ghita nu va fi afectat de aceasta preluare, contractul sau de management ramanand in picioare, scrie Adevarul.

Elan Schwartzenberg a refuzat sa faca orice comentariu pe aceasta tema, dar ipoteza nu ar fi neverosimila, numele fostului sot al Mihaelei Radulescu fiind in repetate randuri vehiculat in presa legat de preluarea Realitatii de la Sorin Ovidiu Vantu, atat inainte, cat si dupa izbucnirea scandalului dintre patronul trustului si managerul lui, Sebastian Ghita.

Mai mult, conform sursei citate, dovada ca cei doi sunt in relatii foarte apropiate si au dus negocieri este si vizita lui Schwartzenberg, in octombrie 2010, pe care acesta i-a facut-o la spitalul Floreasca lui S.O.V., insotit de presedintele Consiliului de Administratie al grupului Realitatea-Catavencu, Sorin Freciu.

Vintu arestat din nou: I-am pregatit si eu o surpriza lui Basescu, o sa vedeti luni! (Video)

Surpriza anuntata de Vintu pentru Basescu a declansat o dezbatere apriga in mass-media, jurnalistii si analistii incercand sa anticipeze miscarea pe care SOV o va face luni.

Ce surpriza ii face Vintu lui Basescu?- Dezbatere Ziare.com

Ion Cristoiu a fost cel care a lansat in premiera vineri seara, la B1 TV, ipoteza vanzarii trustului Realitatea de catre Vintu, dar, contactat telefonic, managerul Sebastian Ghita a declarat ca acest lucru nu este posibil.

Patronul Asesoft a argumentat ca, in cazul vanzarii, Realitatea ar trebui sa plateasca daune de 24 de milioane de euro catre compania patronata de el, fapt ce ar insemna insolventa.

Pe de alta parte insa, contactat de jurnalistii de la Reporter Virtual, acelasi Sebastian Ghita a facut vineri seara o declaratie greu de descifrat initial, spund ca nu a primit vreo informatie privind rezilierea contractului sau si ca acest lucru "nu depinde de decizia lor, ci de justitie. Stii care e diferenta dintre Romania si Norvegia? De la noi a disparut de mult Elanul. Si nici eu nu sunt Mihaela Radulescu".

Contactat din nou sambata, dupa raspandirea zvonului ca Elan Schwartzenberg ar urma sa preia fraiele Realitatii, Sebastian Ghita a negat faptul ca ar fi fost numit reprezentantul actionarilor majoritari ai Realitatea Media, dar a refuzat sa comenteze informatia ca ar fi cumparat 10% din pachetul de actiuni ale grupului de presa, asa cum apare in presa, pe surse, sau ca Elan ar fi preluat controlul in trust.

Pana la aflarea finalului in acest scandal, nu putem sa nu ne intrebam de ce ar considera Sorin Ovidiu Vintu ca prin vanzarea trustului Realitatea Media i-ar face o surpriza lui Traian Basescu? Poate pentru ca este convins ca Sebastian Ghita este omul pus de presedinte sa preia controlul asupra Realitatii?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vintu vanzare Realitatea, #Vintu Elan Schwartzenberg, #Vintu surpriza Basescu, #vanzare trust Realitatea , #arestat