Vintu, trimis in judecata in cazul Popa

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 15:25
6043 citiri
Vintu, trimis in judecata in cazul Popa
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului in forma continuata, iar Alexandru Stoian pentru complicitate la aceasta infractiune, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

"In perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, inculpatul Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, convenite cu condamnatul Popa Nicolae, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro. Suma ii era necesara condamnatului pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie", se arata in comunicatul citat.

In plus, procurorii afirma ca SOV "a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni".

Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus in executare de inculpatul Octavian Turcan.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat ca, la data de 11.11.2009, Sorin Ovidiu Vintu prin intermediul inculpatului Octavian Stoian a transmis o alta transa, de 20.000 euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie "pentru a nu fi descoperit de autoritatile judiciare".

Procurorii mai sustin ca supa arestarea, la data de 2.12.2009, a condamnatului Popa Nicolae de catre autoritatile judiciare indoneziene, inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a infractorului Nicolae Popa, cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania.

"Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia", se mai arata in comunicatul citat.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Tribunalului Bucuresti.

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian sunt cercetati de procurorii Parchetului General pentru favorizarea infractorului, fiind acuzati ca i-au trimis bani fostului director Gelsor, Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, pentru ca acesta sa se sustraga executarii pedepsei.

Cei trei au fost eliberati din arest pe 16 septembrie, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis contestatiile celor trei impotriva deciziei din 10 septembrie, a Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea lor peventiva pentru 29 de zile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vintu judecata, #Vintu dosar Popa, #Vintu trimis judecata, #Vintu arestat , #arestat