Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vintu: Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 10:36
10717 citiri
Vintu: Daca statul roman m-ar fi prins cu tot ce am facut, faceam puscarie pe viata
Foto: Adevarul

Eliberat din inchisoare in urma cu doua saptamani, Sorin Ovidiu Vintu spune ca nu si-a imaginat ca va fi condamnat vreodata, dar sustine totodata ca daca ar fi fost prins cu tot ce a facut, merita sa stea in puscarie pe viata.

"Ca o sa am eu condamnari? Nici in cele mai rele visuri. Eu n-am lansat un anunt de vanatoare, 'vanati-ma, domnilor', fereasca sfantul. Domnule, hai sa ne intelegem. Daca statul roman m-ar fi prins cu ce am facut, faceam puscarie pe viata. Habar n-are ce-am facut si pentru ce as fi meritat sa fac inchisoare.

A inventat niste cauze in schimb si cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am facut cu adevarat. Eu nu reclam faptul ca am facut inchisoare, meritam sa fac inchisoare. Oho, si inca multumesc lui Dumnezeu ca am scapat ieftin. Si nu numai eu", a declarat Sorin Ovidiu Vintu intr-un interviu acordat pentru Adevarul.

Acesta este de parere ca foarte multi oameni de "pe prima scena de business, politica, administrativa a tarii" ar merita sa faca "inchisoare zeci de ani de-acum inainte".

In context, el i-a acuzat pe judecatori ca fac jocurile DNA, in loc sa aplice legea.

"Un stat puternic inseamna un stat care aplica legea. Nu DNA-ul este de vina atunci cand greseste, ci judecatorii obedienti care nu semnaleaza greselile DNA-ului. Ori de frica, ori ca sunt ofiteri acoperiti, ori din nepricepere, cautioneaza orice decizie a procurorilor de la DNA. Ei sunt raul in sistemul judiciar, nu procurorii", i-a atacat SOV pe magistrati.

Sorin Ovidiu Vintu a stat de doua ori la inchisoare in ultimii ani. Dupa un an petrecut in spatele gratiilor pentru santajarea lui Sebstian Ghita, Vintu a fost din nou condamnat la doi ani de inchisoare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fiind eliberat conditionat dupa doar 11 luni.

Sorin Ovidiu Vintu iese din inchisoare - decizie definitiva

El mai este judecat in alte doua dosare, unul deschis pentru prejudicierea companiei Petromservice cu peste 83,5 milioane de euro, in care a primit in prima instanta o pedeapsa de sase ani si doua luni de inchisoare, iar al doilea in care pentru devalizarea Fondului National de Investitii, dosar in care este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Dosarul Petromservice: Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani de inchisoare

Sorin Ovidiu Vintu, trimis in judecata in dosarul FNI (Video)

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vintu inchisoare, #Vintu dosare, #Vintu DNA, #Vintu judecatori , #FNI