Parchetul vrea majorarea pedepsei lui Sorin Ovidiu Vintu in dosarul de santaj

Joi, 07 Iunie 2012, ora 19:49
2234 citiri
Parchetul vrea majorarea pedepsei lui Sorin Ovidiu Vintu in dosarul de santaj

Reprezentantul Parchetului a cerut joi, la Curtea de Apel Bucuresti, inlaturarea circumstantelor atenuante si majorarea pedepselor pentru Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, in dosarul in care au fost condamnati pentru santajarea fostului manager Realitatea TV Sebastian Ghita.

In cazul lui Sorin Ovidiu Vintu procurorul a cerut majorarea pedepsei la 5 ani de inchisoare cu executare, iar pentru Ion Ilie Cezar a cerut 4 ani de inchisoare cu executare, aratand ca pedepsele prevazute pentru fapta de care au fost acuzati sunt cuprinse intre 2 si 7 ani de detentie.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au luat, joi, in discutie recursul lui Sorin Ovidiu Vintu impotriva sentintei prin care a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare.

In data de 3 februarie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, printr-o decizie a Judecatoriei sectorului 1, la sase luni de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru santajarea fostului manager Realitatea TV, Sebastian Ghita, decizia nefiind definitiva.

Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 23 mai 2011, alaturi de Ion Ilie Cezar, de procurorii Parchetului General, in dosarul in care este acuzat de santajarea lui Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV. Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, in perioada martie - aprilie 2011, Vintu si Ion Ilie au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

In concret, constrangerea a fost realizata de catre cei doi, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice, spun procurorii Parchetului General. "Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro", potrivit sursei citate.

De altfel, spun procurorii, prin intermediul lui Ion Ilie Cezar, suma de bani urma sa ajunga la Sorin Ovidiu Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Parchet majorare pedeapsa Vintu, #Vintu majorare pedeapsa santaj , #procese
Comentarii