Vintu si Luca, trimisi in judecata in dosarul Petromservice (Video)

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 12:09
4409 citiri
Vintu si Luca, trimisi in judecata in dosarul Petromservice (Video)
Foto: EVZ

Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au fost trimisi in judecata, joi, in dosarul Petromservice. Procurorii au estimat ca prejudiciul adus companiei este de 83 de milioane de euro.

Cei doi sunt acuzati de spalare de bani si delapidare, arata B1 TV.

Printre cei cercetati in acest dosar, alaturi de SOV, se mai regasesc Gheorghe Supeala, Liviu Luca, Octavian Turcan, Zizi Anagnostopol, Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu.

Tribunalul Bucuresti a emis, la 8 noiembrie 2011, mandate de arestare preventiva pe numele tuturor acuzatilor, insa, sase zile mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea lor in libertate.

Gheorghe Supeala, fostul director al Petromservice, a fost deja trimis in judecata, sub acuzatia de bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de reorganizarea judiciara a companiei si de plata unei transe de peste trei milioane de euro dintr-o creanta falsa.

Fostul director al Petromservice, trimis in judecata pentru bancruta frauduloasa

Potrivit rechizitoriului procurorilor, sume din patrimoniul Petromservice au fost transferate, prin operatiuni succesive derulate prin 22 de companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) si SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

Probele obtinute in urma comisiei rogatorii internationale solicitate in dosarul fraudarii Petromservice arata ca cele 22 de companii offshore prin intermediul carora s-au realizat achizitiile de actiuni si fraudarea patrimoniului companiei sunt controlate de Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan.

Falimentarea controlata a Petromservice a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

Totodata, falimentarea controlata a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sorin Ovidiu Vintu Petromservice judecata, #Vintu Petromservice prejudiciu, #Vintu Petromservice dosar arest , #procese