CA al Realitatea TV cere rezilierea contractului cu Ghita

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 09:30
2455 citiri
CA al Realitatea TV cere rezilierea contractului cu Ghita
Foto: Arhiva/ Evenimentul Zilei

Consiliul de Administratie al Realitatea Media a decis miercuri, in cadrul unei sedinte, sa solicite adunarii generale a actionarilor rezilierea contractului cu Asesoft, ca urmare a conflictului dintre Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu Vintu.

Decizia a fost supusa votului, rezultatul fiind doua voturi "pentru", care apartin lui Sorin Freciu si lui Dragos Nedelcu, si o abtinere, a lui Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft, informeaza Mediafax.

"Consiliul de Administratie s-a intrunit legal. Au participat toti membrii Consiliului de Administratie si am decis sa cerem adunarii generale a actionarilor rezilierea contractului cu Asesoft", a declarat Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media.

Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media este convocata pentru 27 si 28 aprilie.

In urma acestei decizii Sebastian Ghita a declarat, pentru Mediafax, ca si Asesoft a facut o recomandare catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media, ca in cazul in care decide sa nu rezilieze contractul cu Asesoft, sa schimbe CA al Realitatea.

De asemenea, acesta a subliniat faptul ca acest contractul nu poate fi desfacut decat in instanta.

Se pare ca Ghita nu vrea sa renunte la contractul cu Realitatea, mai ales ca a investit 10 milioane de euro in companie, dar pare mai dispus sa "elimine" Consiliul de Administratie, care ii este potrivnic in acest moment.

"Suntem un grup de 500 de milioane de euro. Azi suntem cel mai important creditor al grupului Realitatea. Suntem suficient de puternici sa putem elimina si acest Consiliu de Administratie", a amenintat Ghita.

Scandalul dintre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita a inceput acum doua saptamani, timp in care au avut loc confruntari intre bodyguarzi. Mai mult, se pare ca Vintu l-a amenintat pe Ghita ca il gazeaza.

Sorin Ovidiu Vintu doreste sa pastreze controlul editorial asupra Realitatea TV - acesta este, pe scurt, motivul razboiului cu Sebastian Ghita. Asta in timp ce managerul Asesoft ar urma sa contribuie doar cu bani la buna functionare a Realitatea TV.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#reziliere contract Realitatea Asesoft, #contract reziliat instanta , #Realitatea