In plina criza, Realitatea TV mareste salariile

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 14:59
3464 citiri
In plina criza, Realitatea TV mareste salariile
Foto: Realitatea TV

In plina criza economica mondiala, Sorin Ovidiu Vantu a decis sa mareasca salariile tuturor angajatilor din trustul Realitatea - Catavencu cu 11%, ca o masura de "contracarare a devalorizarii leului in contextual crizei".

Decizia a fost comunicata marti de catre management anagajatilor grupului. Potrivit acesteia, toate salariile din grupul Realitatea Catavencu au fost indexate cu 11%, pentru a proteja angajatii de deprecierea monedei nationale in raport cu euro, informeaza paginademedia.ro.

Pe langa aceasta decizie, angajatii Realitatea Catavencu mai sunt instiintati ca: 1. nu se vor efectua reduceri de personal sau reduceri salariale ca urmare a crizei financiare; 2. nu vor fi afectate business-urile existente ci, dimpotriva, vor continua toate proiectele programate pentru acest an, potrivit publicatiei Reporter Virtual.

Pe langa aceste vesti bune, salariatii trustului de presa Realitatea Catavencu au primit totusi si o atentionare: "este firesc ca in actualele conditii de protectie reala a angajatilor, atat exigentele actionarului majoritar cat si cele ale managementului sa fie pe masura, astfel incat orice prestatie profesionala necorespunzatoare sau orice act de indisciplina la locul de munca sa fie sanctionate", se arata in informarea catre angajatii Realitatea.

Acesta nu este insa singurul gest al patronului Sorin Ovidiu Vantu, care nu a actionat pana acum la fel ca si ceilalti jucatori media de pe piata.

In decembrie, grupul de presa Realitatea - Catavencu a achizitionat un elicopter pentru transmiterea stirilor, in valoare de peste 5 milioane de euro.

Realitatea TV devenea astfel, intr-o perioada de criza economica mondiala, prima televiziune din Romania care a achizitionat un elicopter capabil sa transmita stiri live, 24 de ore din 24.

Echipamentul elicopterului valoreaza aproximativ 1,4 milioane de euro, iar valoarea totala a elicopterului depaseste 5 milioane de euro.

De asemenea, de la inceputul crizei economice, trustul Realitatea-Catavencu nu a luat nici masuri de disponibilizare a angajatilor sau reduceri de salarii.

In schimb, criza economica a actionat diferit asupra angajatilor din alte trusturi media sau posturi de televiziune.

De exemplu, in decembrie, peste 300 de angajati de la trustul lui Adrian Sarbu au fost trimisi in somaj, potrivit relatarilor din Adevarul. Oficialii MediaPro au recunoscut atunci doar eficientizarea costurilor.

Demiterile din cadrul trustului Media Pro au lovit au avut si consecinte mult mai grave. PRO TV Iasi a ramas, de exemplu, fara 12 din totalul de 22 de angajati, printre cei care au parasit redactia numarandu-se inclusiv directorul statiei, Anina Nedelcu.

Nici trustul Intact al familiei Voiculescu nu se simte prea bine in conditii de criza.

Potrivit informatiilor aparute in presa toti angajatii din televiziunile trustului, mai putin angajatii departamentului de stiri, au suferit reduceri de salariu de pana la 20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
O mină de magneziu din România ar fi vârful de lance al Uniunii Europene, în încercarea blocului comunitar de a-și reduce dependența de China, conform presei internaționale. O firmă,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#mariri de salariu, #Realitatea TV, #sorin ovidiu vantu, #pro tv, #Antena Intact , #Realitatea