"Vintu si grupul sau mafiot", acuzati de santaj si amenintari - Asesoft depune plangere penala

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 20:29
5703 citiri
"Vintu si grupul sau mafiot", acuzati de santaj si amenintari - Asesoft depune plangere penala
Foto: Arhiva

Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft au anuntat ca vor depune plangeri penale pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu si al asociatilor sai pentru ca i-ar fi santajat si amenintat.

"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala.

A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum: santajul si amenintarea", se arata in comunicatul Asesoft International SA, remis duminica Mediafax.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au inteles ca au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vintu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.)".

Totodata, CA al Asesoft anunta ca va apela "la toate mijloacele legale necesare" pentru a conserva investitia realizata la Realitatea Media - in valoare de peste 10 milioane euro - si va solicita institutiilor statului "protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora".

"Reiteram ceea ce am precizat si cu prilejul discutiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vintu si anume ca orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie in instanta, insa in niciun caz in stil mafiot, asa cum doreste domnia sa. Ca reactie la amenintarile ce ne-au fost adresate, am decis sa depunem plangeri penale impotriva domnului Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai", se mai spune in comunicatul CA al Asesoft.

Asesoft asigura ca nu s-a implicat in politica editoriala a Realitatea Media

In plus, Asesoft atrage atentia lui Sorin Ovidiu Vintu si asociatilor sai "sa inceteze presiunile la adresa jurnalistilor de la Realitatea Media, intrucat controlul editorial pe care doresc sa-l impuna este lipsit de legitimitate si afecteaza credibilitatea trustului".

Razboiul dintre Asesoft si Sorin Ovidiu Vintu a inceput in urma cu o saptamana cand la sediul Realitatea TV, din Casa Presei, din Capitala, Vintu a venit cu o armata de bodyguarzi sa-l evacueze cu forta din cladire pe Sebastian Ghita, managerul grupului Realitatea Media.

Scandal la Realitatea TV: Vintu il evacueaza pe Ghita din Casa Presei

La randul sau si Ghita si-a adus proprii bodyguarzi, la fata locului aparand si echipaje ale politiei pentru a interveni in caz de izbucnirea unui conflict violent.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Sorin Ovidiu Vintu Realitatea, #Sebastian Ghita Asesoft, #plangere penala Asesoft Vintu , #Realitatea
Comentarii
Poza Leca Cantacuzino
Leca Cantacuzino
rank 5
Rugam pe purtatorii de cuvant ai grupului mafiot, kiatra-etc-ulivia sa explice situatia
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5