Tariceanu: Nu am dubii ca in momentul acesta telefonul meu este ascultat (Video)

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 16:14
3383 citiri
Tariceanu: Nu am dubii ca in momentul acesta telefonul meu este ascultat (Video)
Foto: Realitatea TV

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a dedicat joi o intreaga conferinta de presa analizarii modului in care justitia isi face treaba in dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului, aratand ca este ilegal modul in care stenogramele convorbirilor dintre patronul Realitatea Tv si angajatii sai au ajuns in presa.

"In presa am vazut de multe ori ca apare aceasta formula standard, foarte gresita, - stenogramele inregistrarilor. Nu e vorba de nicio stenograma, e vorba de niste inregistrari, dintre care unele sunt legale si altele sunt ilegale.

Noi stenograme in dosarul Vintu: Este razboi cu Basescu si cu gasca lui

Ce legatura au discutiile jurnalistilor cu patronii de presa si cu dosarul in cauza? Au spus ca doreau sa stabileasca profilul psihologic al inculpatului. Puteau sa vorbeasca cu invatatoarea (sic!) lui (Vintu, n.red.) de la gradinita daca vroiau sa vada care e profilul inculpatului. Lucrurile acestea sunt numai pentru aruncat in ochi", a spus Tariceanu.

In acest context, Taiceanu a spus ca orice roman este in pericol, fiind convins ca ii este ascultat telefonul, la fel ca si multor jurnalisti din sala.

S.Lazaroiu despre stenograme: La Realitatea atmosfera e irespirabila pentru unii

"Nu am dubii ca telefonul meu e ascultat si presupun ca nici multi dintre voi", a mai spus fostul lider PNL.

"Ascultarile sunt facute pentru a identifica dusmanii carmaciului"

Tariceanu a explicat, pornind de la un articol din Evenimentul Zilei in care Elena Udrea preconizeaza ca publicarea stenogramelor ar putea obtura orice plan de rasturnare a guvernului sau de suspendare a presedintelui "orchestrat de moguli", ca adevaratul scop al interceptarilor a fost "identificarea dusmanilor carmaciului".

Udrea: Stenogramele ne arata ca SOV si Voiculescu sunt insetati de putere

"Cine aproba si la cererea cui se fac aceste transcrieri care nu au relevanta pentru cazul referitor la dosarul care este instrumentat. De ce apar? Va rog sa luati Evenimentul Zilei de ieri si o sa vedeti ca Elena Udrea ne da un raspuns foarte amplu, pregatit deja.

'Elena Udrea preconizeaza ca publicarea acestora ar putea optura orice plan de orchestrare a unei lovituri de stat de catre moguli'. Foarte interesant. Deci ajunge la o concluzie: ca, de fapt, ascultarile nu erau facute pentru cauza din dosar, ci pentru a identifica dusmanii poporului care pot sa atenteze la siguranta carmaciului", a mai spus Tariceanu.

"Modul in care Vintu patroneaza presa este primitiv, sub orice nivel"

Acesta a explicat ca nu trebuie ca cineva sa creada ca s-a transformat in avocatul lui Vintu, insa este o practica periculoasa pentru orice roman.

Stenograme din dosarul Vintu - Vezi discutiile cu sefii Realitatea si cu liderii politici

"Sa nu considerati ca ma fac un avocat al domnului Vintu. Mi se pare ca modul in care practica patronajul in presa este primitiv, sub orice nivel. Personal, si Guvernul pe care l-am condus, au fost tinte predilecte ale trustului lui Vintu. Aproape trei ani de zile ne-au tocat marunt. Discutiile din stenograme spuneam ca pot sa fie relevante pentru modul in care un patron de presa si angajatii lui doresc sa colaboreze. Si am avut un soc sa vad ziaristi despre care aveam o parere buna, sa vad ca se comporta absolut dezonorabil.

Stenogramele din dosarul Vintu: Vezi reactiile jurnalistilor implicati

Deci sunt ultimul care sa sara in ajutorul lui. Dar apar un principiu care este legat de fundamentele si drepturile si libertatile individuale si nu vreau ca Romania sa se transforme intr-un stat politienesc. Ne indreptam cu pasi repezi spre dictatura. Ceea ce vedem ca se intampla este santaj politic cu ajutorul institutiilor statului si concluzia ca orice cetatean poate sa ajunga o astfel de tinta. Faptul ca o persoana are opinii defavorabile actualei puteri este complet ilegal ca el sa devina un obiect de lucru al serviciilor secrete", a conchis Antonescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Calin Popescu Tariceanu Vintu, #Vintu stenograme interceptari telefonice, #Tariceanu ascultare telefon , #stenograme
Comentarii
Poza MARIAMM
MARIAMM
rank 2
Siii...? Telefonul meu il pot asculta.
Poza Marian-Eugen
Marian-Eugen
rank 5
Tariceanu si PNL, avocatii lui Vantu! Vosganian si Iorgulescu sunt oamenii lui Vantu de pe vremea cand Vantu patrona UFD!