Scrisoare deschisa a unui angajat Realitatea Tv catre SOV si Ghita: Luptati-va discret!

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 08:40
6459 citiri
Scrisoare deschisa a unui angajat Realitatea Tv catre SOV si Ghita: Luptati-va discret!
Foto: http://gabrielbugnar.blogspot.com

Gabriel Bugnar, producator la Realitatea Tv, le transmite patronilor sai, Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, prin intermediul unei scrisori deschise, sa inceteze tot acest "spectacol" pentru ca angajatii sufera, iar daca aceasta lupta dusa, prin inregistrari trucate, este pentru bani, atunci sa o duca discret.

De asemenea, producatorul le transmite celor doi ca manipularea adevarata se face cu subtilitate, maiestrie si cu virtuozitate.

"In manipularea facuta cu parul in ochi nu crede nimeni, propaganda ieftina nu e credibila in cele din urma, s-a vazut la fascisti si la comunisti. Oamenii traiesc greu in tara asta, spun o banalitate, dar continuarea este ca atunci cand traiul este mai greu, nevoia oamenilor de adevar este mai mare", scrie Gabriel Bugnar pe blogul personal.

Producatorul Tv, care lucreaza de 26 de ani in televiziune, mai sustine ca s-ar bucura enorm daca la cinci dimineata cand ajunge in redactie numarul bodyguarzilor ar fi mai mic decat numarul celor care fac emisia.

Noi detalii in scandalul Vintu-Ghita - Vezi ce contin notele instantei

"Lucrez la Realitatea TV de cand a cumparat-o domnul Vintu de la domnul Prigoana, cum spuneam... Pe vremea aia Realitatea-cea-cu-sigla-curcubeu (nu comentez observatiile rautacioase despre simbolistica siglei de atunci) difuza doar stiri pozitive despre primarii din sectoarele Bucurestiului la care avea contracte de ridicat gunoiul domnul Prigoana si stiri negative despre primarii sectoarelor la care nu avea contracte.

Adica PSD era pozitiv, restul era negativ. Apoi lucrurile s-au schimbat brusc si Realitatea a devenit ceea ce este intr-o deplina libertate editoriala. Totul s-a petrecut in vreo doi-trei ani, cu investitii vizibile si munca de accident vascular cerebral... Asta a durat cam pana pe vremea cand domnul Vintu a zis ca vrea ca RealitateaTV sa functioneze precum Audi-ul sau", explica acesta.

Recursul procurorilor in cazul Vintu, judecat pe 29 aprilie

Gabriel Bugnar mai scrie ca si in momentul in care Vintu a decis ca vrea sa "intervina" libertatea editoriala a ramas vie intr-o (oarecare) masura (adica mai misca).

"Am asteptat sapte ani ca patronul nostru sa vina fie si doar in vizita, la televiziune, iar cand a facut-o a fost in razboi cu managerul si nu sa ne dea prime. Paradoxal, cum spuneam.

In urma cu doar cateva luni, domnule Sebastian Ghita, imi amintesc ziua in care ati asistat la prima sedinta de sumar de la Stiri. La final erati extrem de nedumerit pentru ca nu va venea sa credeti ca la televizor apare chiar ce discutam noi acolo. V-ati lamurit ulterior care sunt limitele in care pe post se vede ce stabileste redactia si ce nu", mai scrie acesta in scrisoare.

Sebastian Ghita dupa arestarea lui Vintu: Statul roman si institutiile sale sunt slabe

Angajatul le transmite celor doi patroni sa nu uite ca Realitatea TV este, inainte de toate, o afacere.

"Suntem in capitalism si capitalistul trebuie sa scoata profit din afacerea sa. Daca afacerea este din media, cu atat mai mult din televiziune, atunci profitul in bani nu este suficient. Ba dimpotriva, de cele mai multe ori este extrem de greu de scos. Atunci avem alte forme de profit din care investitorul, patronul, trebuie sa aiba de castigat; influenta politica, protejarea altor afaceri etc. Sunt de acord cu toate aceste principii elementare, de bun simt", mai noteaza productorul Tv.

Pentru ce va luptati?

Drept urmare, Gabriel Bugnar le transmite celor doi sa duca aceasta lupta discret, fara sa mai implice si postul.

"Inregistrarile pe care le-am auzit in ultima vreme, cele cu discutiile dintre dumneavoastra, sunt halucinante. Domnule Sorin Ovidiu Vintu si domnule Sebastian Ghita, stim cu totii ca ceea ce am auzit nu este produsul vreunui trucaj. Domnilor, dumneavoastra doi, va rog respectuos, daca se poate, sa va ganditi pentru ce va luptati, pentru bani? Daca da, nu s-ar putea intampla discret, fara declaratii date altora, fara inregistrari difuzate penibil 'pe surse', fara sa se pomeneasca numele RealitateaTV?...

Ahaaaa, care v'a sa zica! Iar daca nu banii va mana in lupta, atunci despre ce vorbim? Despre cum facem ca Realitatea TV sa-i laude pe-ai nostri si sa-i injure pe dusmani? Asemenea contractelor pentru gunoi? Ca unul care chiar ma pricep la treaba asta cu stirile - iar subliniez lipsa de modestie - va rog sa ma credeti ca manipularea nu se produce cu parul in ochi. Manipularea adevarata se face cu subtilitate. Se face cu maiestrie. Cu virtuozitate... In manipularea facuta cu parul in ochi nu crede nimeni, propaganda ieftina nu e credibila in cele din urma, s-a vazut la fascisti si la comunisti", mai scrie acesta.

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat in stare de libertate

Bugnar sustine ca este nevoie de respect pentru telespectatori, dar in acelasi timp nu vrea sa-si vada colegii impartiti in tabere si nu vreau sa vada razboaie civile pe holurile televiziunii.

"Nici sa fiu batut, fie si din greseala, de vreun bodyguard. Asta, in caz ca ar interesa pe cineva ce vreau eu... Va rog sa ma iertati, dar de saptamani intregi am sentimentul ca traiesc un vis la fel de urat ca accidentul meu vascular de anul trecut. Initial am vrut sa va sun pe fiecare, apoi sa va trimit acest mesaj in particular. Dar daca chiar sunteti capabili de cinismul pe care l-ati degajat in ultima vreme, un demers discret din partea mea nu avea niciun sens.

Asa cum public am aflat verzi si uscate, lucruri incredibile petrecute acolo unde mi-am lasat sapte ani din viata, tot public ii rog pe patronii mei sa-si ia gatii cu zambetul pe buze in particular sau sa sa pupe pe obraz si sa se bata pe spate frateste dar tot in particular - cum vor domniile lor, asa sa faca, discret", este mesajul de final transmis lui Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita de catre un angajat.

Inregistrarea care l-a bagat pe Vintu in arest: Am impuscat sute de racketi

Scandalul din cei doi afaceristi a culminat saptamana trecuta cu ordonanta de retinere de 24 de ore pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu care era acuzat ca l-a santajat si amenintat cu moartea pe Sebastian Ghita.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#scrisoare deschisa patroni Realitateatv, #Gabriel Bugnar producator , #stenograme