Ce surpriza ii face Vintu lui Basescu? - Dezbatere Ziare.com

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 07:30
14559 citiri
Ce surpriza ii face Vintu lui Basescu? - Dezbatere Ziare.com
Foto: Antena3

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, in dosarul in care este acuzat de santaj asupra lui Sebastian Ghita. La intrarea in arest, Vintu a declarat ca este o manevra a lui Traian Basescu si ca, la randul sau, ii va face luni o surpriza presedintelui. Care sa fie aceea?

"Este o inscenare creata in laboratoarele Cotroceniului. Cand am ajuns dimineata la tribunal, mandatele de arestare erau deja pregatite. Acest pusti, Ghita, este o unealta a serviciilor de informatii ale lui Basescu. Luni i-am pregatit si eu o surpriza domnului Traian Basescu, surpriza la care veti asista cu totii. Va doresc un weekend placut!", a declarat Vintu, vineri, la intrarea in arestul de la Cercetari Penale, unde va sta cateva saptamani sub acelasi acoperis cu mai vechea sa cunostinta, Nicolae Popa.

Vintu arestat din nou: I-am pregatit si eu o surpriza lui Basescu, o sa vedeti luni!

Intrebarea vine de la sine: La ce sa se astepte seful statului din partea lui Vintu?

Nu este pentru prima oara cand SOV il ameninta pe Basescu cu dezvaluiri incendiare. Tot intr-o luni, pe 7 decembrie 2009, la o zi dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale care erau menite sa fie castigate de Mircea Geoana, omul de afaceri trebuia sa faca o declaratie de presa in care sa dezvaluie multe secrete ale relatiei sale cu Traian Basescu. Din pacate pentru el si pentru Mircea Geoana, nu a fost sa fie... Basescu a castigat la mustata alegerile, iar dezvaluirile au ramas in sertar. Pana...luni?

In asteptarea zilei de 2 mai, ne intrebam si ii intrebam si pe cititorii Ziare.com: Care sa fie subiectul?

O prima varianta ar fi legata de intalnirea misterioasa dintre cei doi, din 2004. Omul de afaceri a declarat pe 2 decembrie 2009, la Realitatea TV, ca in 2004 s-a intalnit, intr-o parcare din Tancabesti, cu Traian Basescu, cu care a discutat despre un posibil sprijin pentru ca acesta sa castige alegerile prezidentiale in fata contracandidatului sau de atunci, Adrian Nastase.

Intrebat de jurnalisti in ce a constat sprijinul, Vintu a spus ca va face o declaratie de presa pe 7 decembrie. "Relatia de colaborare a mers doar pana la un anumit moment", a mai spus Vintu, precizand insa ca intalnirile au continuat si in mandatul de presedinte al lui Traian Basescu. "Am solicitat si eu intalnirile, le-a solicitat si domnia sa", a mai spus acesta.

Oare SOV va prezenta inregistrari ale acestor discutii cu Traian Basescu, tinute la sertar pana acum ca moneda de schimb in favoarea pastrarii libertatii sale? Sau sa fie vorba despre altceva?

Daca dam frau liber imaginatiei, ne putem gandi la multe lucruri, mai mult sau mai putin posibile.

Poate ca Nicolae Popa i-a dezvaluit lui Vintu ce anume i-ar fi promis "procurorii lui Basescu" care l-au adus in tara in schimbul unor declaratii in instanta care sa il incrimineze pe creatorul FNI.

Poate ca este vorba despre o inregistrare care sa dovedeasca faptul ca ideea de a-l invita pe Mircea Geoana la spa, inainte de prezidentiale, ar fi fost a lui Traian Basescu, disperat ca e pe cale sa piarda alegerile, iar fotografii pusi pe urmele lui sa fi fost tot oamenii actualului locatar de la Cotroceni.

Poate ca Vintu detine o inregistrare cu Elena Udrea vorbindu-l de rau pe Traian Basescu.

Poate ca Vintu va prezenta o caseta in care Basescu loveste cu pumnul si o batrana, nu doar un copil, in timpul unui miting electoral.

Sau poate ca Vintu vrea sa isi arate influenta in randul oamenilor din serviciile secrete si da publicitatii inregistrari ale unor convorbiri oficiale purtate de presedintele Traian Basescu in Palatul Cotroceni.

Poate ca SOV are DOVADA ca Traian Basescu a vandut flota, sau si mai spectaculos, ca familia Basescu ar fi scos bani frumosi de la FNI, inainte de prabusirea fondului, iar acum da dovada de o lipsa crasa de recunostinta si il baga la puscarie chiar pe ingeniosul inventator al acestei inginerii financiare.

Poate ca Vintu are dovezi care sa demonstreze fara dubii ca Sebastian Ghita a complotat cu Basescu pentru a-l da pe el in gat si a distruge trustul Realitatea.

Poate e doar o cacealma, ca si data trecuta.

Sau poate nu e vorba despre niciuna din variantele enumerate mai sus, iar dezvaluirile se refera la cu totul altceva. La ce?

Ziare.com va invita sa va dati cu parerea si sa votati: Care credeti ca va fi surpriza pe care Sorin Ovidiu Vintu i-o va face luni lui Traian Basescu? Este doar un bluf toata amenintarea lui SOV?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vintu arestat, #Vintu Basescu, #Vintu surpriza Basescu, #Vintu Ghita proces , #Traian Basescu