SOV: Nu i-am dat niciun leu lui Basescu pentru finantarea campaniei, SRS a fost mintit

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 23:00
4409 citiri
SOV: Nu i-am dat niciun leu lui Basescu pentru finantarea campaniei, SRS a fost mintit

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a declarat, joi seara, ca nu i-a dat niciun leu presedintelui Traian Basescu sau Aliantei DA pentru campania electorala de la alegerile prezidentiale din anul 2004, afirmand ca senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a fost mintit in acest caz.

Senatorul PNL a facut publice, miercuri, mai multe documente care ar demonstra ca presedintele Traian Basescu a folosit bani negri de la o banca din Cipru, respectiv sapte milioane de dolari, in campania prezidentiala din 2004. Potrivit lui Rosca Stanescu, banii nu ar fi fost declarati.

Totodata, senatorul liberal afirma ca banii ar fi fost primiti de la doua firme off-shore din tara respectiva. Una dintre ele ar fi Comac Limited, care apartine omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, potrivit site-ului Lumea Justitiei.

Basescu, prima reactie in scandalul banilor negri din campanie: SRS e un mincinos prost

Vintu a afirmat, pentru sursa citata, ca nu i-a dat vreun leu lui Traian Basescu sau Aliantei DA, direct sau prin vreo companie pe care odetine.

"Nici pomeneala. Nu stiu ce spune Rosca Stanescu, ceea ce va pot spune cu certitudine este ca nu i-am dat niciun leu domnului Traian Basescu. Nici direct, nici printr-o companie si asa mai departe. Este exclus si ca cineva de la Comac sa fi facut acest lucru. Este exclus!

Eu cred ca domnul Rosca Stanescu a fost mintit. I s-au bagat niste hartii false sub nas si de buna-credinta domnia sa le-a preluat ca fiind reale. Este o prostie de la cap la coada. Nu am dat niciodata direct sau printr-o companie de-a mea vreun leu domnului Traian Basescu sau Aliantei DA", a spus Sorin Ovidiu Vintu.

Anterior, Sorin Rosca Stanescu declarase ca este de asteptat ca omul de afaceri sa nu spuna adevarul, deoarece "este un tip foarte discret". Tot Lumea Justitiei a publicat, miercuri, o lista cu presupusele sume in dolari transferate de companiile respective in contul Aliantei Dreptate si Adevar, in luna noiembrie 2004, in cinci rate.

In patru dintre transferuri apare numele firmei Comac LTD, al carei imputernicit este omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

In urma publicarii documentelor de catre Sorin Rosca Stanescu si a acuzatiilor acestuia, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor s-a autosesizat in aceasta privinta. Totodata, presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe senatorul liberal pentru acuzatiile pe care i le-a adus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Sorin Ovidiu Vintu campanie Basescu, #SRS finantare campanie Basescu, #scandal Basescu SRS, #SRS acuzatii campanie Basescu , #Traian Basescu