SOV pierde tot. Basescu nu castiga nimic (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 22:28
9788 citiri
SOV pierde tot. Basescu nu castiga nimic (Opinii)
Foto: realitatea.net

Despre Sorin Ovidiu Vintu s-ar putea spune ca este la un pas de a pierde tot ce a avut. Linistea. Realitatea Tv. Banii. Si libertatea. Traian Basescu s-a tinut de cuvant si, cu voia sau fara voia sa, se pare ca Popa va popi cel putin (indirect) o persoana.

Nu pentru ca fostul sef Gelsor, SOV Invest si FNI ar putea sa declare vreodata ceva impotriva mentorului sau, ci simbolic. Cei doi sunt la un perete distanta, in inchisoare. Unul deja condamnat, altul asteptandu-si judecata.

Privit dintr-un anumit punct, istoria recenta a lui SO Vintu reprezinta o suma de erori, prostii si gafe. Pe scurt, daca va fi sa piara, cel putin stie ca a sfarsit pe propria mana. Despre Vintu s-au spus toate minunile lumii.

Caracterizarile l-au definit de la o extrema la alta. Pentru unii un geniu malefic, pentru altii doar un pungas ordinar, cert este ca si in ciuda prostiilor si greselilor aparente pe care le-a facut, despre Vintu nu e usor sa fii sigur ca stii ce intentioneaza.

A colaborat cu Traian Basescu in 2004 si, din cate spune, l-a ajutat sa castige alegerile, au continuat relatia dupa, atat timp cat nu era considerat de presedinte un mogul rau, pentru ca la un moment dat totul sa se destrame.

La alegerile din 2009, aparent, ai fi fost tentat sa crezi ca a jucat alaturi de Geoana impotriva lui Basescu, insa toate faptele, declaratiile si actiunile sale au lucrat doar impotriva fostului lider PSD si numai pentru punctele si voturile actualului presedinte.

E greu sa spui ca Vintu l-a facut si a doua oara presedinte pe Traian Basescu, ori cel putin a contribuit din plin. Pentru cei care inteleg insa cum lucreaza impresiile pe care si le-a facut electoratul dupa marea dezbatere, cand Vintu a iesit pe Realitatea si a recunoscut ca este prieten cu Geoana, asa cum fusese si cu Basescu, trebuie sa recunoastem ca realitatea, ca si adevarul, e ceva mai nuantata.

De altfel, l-am suspectat intotdeauna ca in complicatele-i jocuri si strategii, SO Vintu a pierdut si el insusi ideea de baza a actiunilor sale.

Cum ar fi - cine ii sunt prietenii, cine dusmanii, care-i sunt partenerii de afaceri sau pe cine sustine astazi, pe cine maine si tot asa... Ultimul exemplu cu Sebastian Ghita e graitor. L-a atras pe patronul Asesoft in afacerea Realitatea Tv pentru ca nu mai avea bani sa o sustina. Pareau ca isi sparg capetele la un moment dat, pentru ca mai apoi sa aflam ca totul e fost o gluma. Una proasta rau, din moment ce pentru ea, SOV isi va petrece urmatoarele 29 de zile in puscarie.

Cu Traian Basescu a facut la fel. Cand s-au pupat, cand s-au haituit si amenintat. Astazi, orice om normal ar paria ca razboiul dintre cei doi a atins cote maxime. Sincer, nu m-ar mira deloc sa aflam peste timp ca, in realitatea, taman acum cei doi colaboreaza cel bine. Vintu il credibilizeaza si ii creste procentele presedintelui, iar Traian Basescu il albeste oficial, dupa circul obisnuit in Romania al taratului pe la parchete, puscarii si tribunale.

La aflarea vestii ca va fi inchis pentru 29 de zile, Sorin Ovidiu Vintu ne-a promis tuturor ca luni vom fi martorii unei surprize de proportii dedicata "domnului Traian Basescu".

Nici macar asta nu e pentru prima oara. SOV l-a mai amenintat o data pe presedinte ca a declansat razboiul pe fata. Ce s-a intamplat? Nimic. Ce credeti ca urmeaza sa explodeze luni? Desigur, acelasi nimic. Chiar daca patronul Realitatii ar mai avea ceva ascuns, orice ar face public luni nu ar mai avea cum sa il atinga pe Traian Basescu.

Despre presedinte se stie deja totul. Iar ce nu se cunoaste oficial, inca, se suspecteaza atat de puternic, neoficial, incat nimic nu ar mai putea schimba ceva la nivelul mentalului colectiv.

Asa judecata este valabila si in cazul lui SOV si al lui Dan Voiculescu. Doua personaje diabolizate ani si ani, dar care inca mai aduc voturi daca sunt exploatate asa cum trebuie. De exemplu, asa cum este astazi SOV. Doar ca in cazul sau, mare parte din cadere si-a semnat-o singur, de buna voie si nesilit de nimeni.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Sorin Ovidiu Vintu arestare, #Traian Basescu Vintu arestare, #santaj Vintu Ghita Realitatea , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
Propagandistul USLas iuleka pierde prestatia in batista, isi sterge lacrimile, dar bate campii la fel de penibil