Senatorul Sorin Rosca Stanescu ajunge la inchisoare: Politistii i-au confiscat armele

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:49
4430 citiri
Senatorul Sorin Rosca Stanescu ajunge la inchisoare: Politistii i-au confiscat armele
Foto: vivafm.ro

Politia i-a luat armele lui Sorin Rosca Stanescu, care a primit marti o sentinta de 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol.

Sorin Rosca Stanescu urmeaza sa execute pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis, anunta B1 TV.

Potrivit Realitatea TV, e vorba de doua arme neletale si procedura este una tip in cazul in care o persoana este arestata in vederea incarcerarii.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

SRS a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat si un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate. Pedepsele au fost contopite de instanta si cea mai grea dintre acestea a fost sporita cu patru luni.

Sentinta data de Curtea de Apel Bucuresti este definitiva si irevocabila.

La scurt timp dupa pronuntarea sentintei, PNL, prin vocea purtatorului sau de cuvant, a anuntat ca Sorin Rosca Stanescu urmeaza sa isi piarda calitatea de membru al partidului.

Alaturi de S.R. Stanescu, au mai primit sentinte de condamnare cu executare inca 10 persoane. Intre acestea se afla si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, care a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru complicitate la manipularea pietei de capital si alti doi ani pentru constituire a unui grup infractional organizat. Sentinta finala este de doi ani si opt luni, dupa contopirea pedepselor.

Dosarul Rompetrol

In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

El era invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital.

Dinu Patriciu a fost achitat, la 28 august 2012, de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru infractiuni printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei.

Totodata, instanta i-a achitat si pe ceilalti 11 inculpati din dosar, printre care Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache. Ulterior, DIICOT a facut recurs la instanta superioara.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit pe 19 august, la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sorin Rosca Stanescu arme confiscate politie, #Rosca Stanescu arme ridicate politie, #Rosca Stanescu condamnat inchisoare, #SRS inchisoare dosar Rompetrol , #inchisoare