SRS spune ca legea cu cartelele pre-platite e o "trasnaie" si PNL nu o va vota

Joi, 18 Iulie 2013, ora 17:35
1727 citiri
SRS spune ca legea cu cartelele pre-platite e o "trasnaie" si PNL nu o va vota
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu sustine ca initiativa colegului sau de alianta Sebastian Ghita (PSD), care vizeaza inregistrarea CNP-urilor celor care cumpara cartele telefonice preplatite, este "o trasnaie".

Liberalul a subliniat ca nu doreste sa sustina "niciun fel de initiativa care incalca drepturile omului, nici vreo initiativa care sufera de acest deficit de inteligenta", si si-a exprimat convingerea ca nici partidul din care face parte, PNL, nu va sustine acest proiect.

"Eu nu-l suspectez pe domnul deputat Sebastian Ghita ca s-a pus in slujba unor interese pe care le are SRI si vrea sa duca o comanda pana la capat, avand in vedere ca domnia sa e greu de presupus ca stie sa scrie un articol de lege", a mai declarat Rosca Stanescu la Realitatea TV.

Conflictele verbale intre cei doi parlamentari USL sunt vechi si a fost cat pe ce ca ele sa duca la excluderea lui Sorin Rosca Stanescu din partid.

Deputatul PSD Sebastian Ghita, membru in Comisia parlamentara de control SRI, a declarat, miercuri, la Romania TV, ca trebuie creat un cadru legal prin care, in conditiile in care aceste cartele pre-platite din Romania pot fi folosite la infractiuni, ele sa poata fi luate in evidenta si sa aiba acelasi regim ca telefoanele obisnuite.

Astfel, el propune ca, atunci cand cineva "isi cumpara o cartela(...) va trebui sa prezinte dovada cu CNP, nume, prenume si adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate si, in cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie sa fie capabil sa puna la dispozitie CNP-ul, numele si prenumele persoanei care a folosit o anumita cartela".

Premierul Victor Ponta a declarat ca sustine aceasta initiativa, mai ales ca ea se bazeaza pe o decizie luata anul trecut in CSAT, in vremea cand Crin Antonescu era presedinte interimar.

Ponta, despre ascultarea telefoanelor: Cartelele pre-platite pot fi folosite de teroristi

Cu toate acestea, in urma cu doar trei luni USL a respins in parlament o initiativa similara. Astfel, propunerea legislativa privind colectarea si stocarea datelor necesare identificarii celor care cumpara cartele preplatite, initiata in luna decembrie 2011 de deputatul PD-L Daniel Pirpiliu, a fost respinsa anul trecut, pe 21 mai, de catre Senat si anul acesta, pe 16 aprilie, de catre Camera Deputatilor, camera decizionala.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rosca Stanescu Ghita cartele, #Ghita cartele preplatite lege, #inregistrare CNP cartele Ghita , #PNL