Rosca Stanescu, ingrijorat de numarul mare de primari incompatibili: Va exista un vid de putere

Luni, 12 August 2013, ora 14:56
1663 citiri
Rosca Stanescu, ingrijorat de numarul mare de primari incompatibili: Va exista un vid de putere
Foto: Antena3

Senatorul Sorin Rosca Stanescu considera ca numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii califica drept incompatibili este "alarmant de mare", ajungand la aproape 2.000.

Intr-o postare de luni de pe blogul sau personal, Sorin Rosca Stanescu afirma ca, potrivit ANI, Romania este condusa 'aproape exclusiv de alesi neintegri, corupti'.

"In Romania, numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate ii califica drept incompatibili este alarmant de mare. Ne apropiem galopant de 2.000. Si procesul va continua. Vom afla, in curand, ca aproape toti alesii locali sunt certati cu legea. Pana sa vedem care este realitatea, aparenta ne condamna. Conform ANI, suntem un stat condus aproape exclusiv de alesi neintegri. Cu alte cuvinte, corupti", afirma Sorin Rosca Stanescu.

Totodata, liberalul atrage atentia ca prin aplicarea legilor referitoare la persoanele publice din administratia locala aflate in stare de incompatibilitate ar putea fi creat 'un vid de putere' ce ar putea fi combatut doar prin organizarea unor alegeri anticipate in localitatile vizate.

"Daca in conformitate cu legea ANI, toti cei gasiti incompatibili vor trebui sa se retraga din post si sa nu mai ocupe niciun fel de demnitate publica cativa ani, atunci, in curand, in Romania va exista un vid de putere. Ar trebui, cu alte cuvinte, organizate foarte repede, din nou, aproape in toate localitatile, alegeri pentru alti primari si pentru alti consilieri. Este, asa cum bine a remarcat Razvan Dumitrescu, o serioasa problema de siguranta nationala", mai afirma acesta.

Sorin Rosca Stanescu arata ca, in opinia sa, este "putin important" detaliul conform caruia "din statisticile existente pana in prezent rezulta ca 80 la suta dintre incompatibili, adica neintegri, respectiv corupti, apartin USL".

"In definitiv, USL a obtinut peste 60 la suta din pozitiile de primari, consilieri si presedinti de Consilii Judetene. Din aceasta perspectiva, nu tin mortis sa acuz Agentia Nationala de Integritate de partizanat politic. Merg pana acolo incat nici macar nu o acuz ca ar savarsi vreun abuz. In definitiv, inspectorii merg, legati la ochi, si aplica legea. Ce mai conteaza daca aceasta aplicare a legii ne conduce sau nu intr-un spectacol de teatru al absurdului.

Miile de primari, consilieri si presedinti de Consilii Judetene sunt declarati incompatibili din simplul motiv ca fac parte, fara a fi remunerati, din Consilii de Administratie ale unor regii de utilitate publica - apa, canal etc. Unde reprezinta interesul comunitatii. Vorba lui Radu Mazare - ce ar trebui sa faca primarii pentru a veghea la bunul mers al acestor societati? Sa-si trimita acolo soferii?", intreaba retoric senatorul PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Rosca Stanescu primari consilieri incompatibili , #senator