Cardul de sanatate nu merge nici azi. Pintea i-a bagat in sedinta pe reprezentantii CNAS

Luni, 22 Iulie 2019, ora 12:28
4004 citiri
Cardul de sanatate nu merge nici azi. Pintea i-a bagat in sedinta pe reprezentantii CNAS
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii a convocat, luni, o intalnire cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si cu cei care se ocupa de mentenanta sistemului informatic al cardurilor de sanatate.

Intrevederea are loc pentru a discuta despre problemele survenite in ultima perioada la sistemul informatic, conform unor surse citate de Mediafax.

Amintim ca Daniel Osmanovici, purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si-a dat demisia, la cateva zile dupa ce a declarat ca "oamenii mor si cu sistem, si fara sistem".

Demisia lui Osmanovici ar fi fost inregistrata vineri.

"A demisionat vineri. Atunci si-a depus demisia la domnul presedinte, la momentul acela nu stiam daca demisia fusese trimisa pe circuit mai departe, trebuie semnata de domnul presedinte, asa e procedura la orice institutie si orice serviciu", a declarat, pentru Mediafax, Augustus Costache, consilier superior in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

In aceeasi zi, premierul Viorica Dancila anuntase ca il va demite pe Osmanovici, daca acesta nu va demisiona.

De asemenea, Viorica Dancila a cerut ministrului Sanatatii Sorina Pintea si demiterea presedintelui CNAS, Razvan Teohari Vulcanescu, in scandalul legat de blocajul din sistemul cardului national de sanatate.

In replica, Pintea a spus ca CNAS nu e in subordinea Ministerului Sanatatii, asa incat premierul ar trebui sa il demita pe seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Ce a declarat Osmanovici

Sistemul national care gestioneaza functionarea cardurilor de sanatate este blocat de mai bine de 3 saptamani.

Intrebat la RFI Romania ce se intampla cu oamenii care sunt grav bolnavi si poate chiar vor muri in timpul in care sunt plimbati si pusi sa astepte serviciile la care au dreptul, doar pentru ca sistemul informatic a picat, Osmanovici a raspuns:

"Cred ca puteti fi de acord cu mine ca nu exista pe lumea asta niciun sistem perfect, la orice institutie de pe planeta Pamant. Oamenii mor si cu un sistem, si fara un sistem.

Nu vreau sa sun cinic, dar nu e o chestiune pe care sa o spunem acum ca, pentru ca a picat sistemul, se intampla cele mai mari nenorociri de pe planeta Pamant fix in Romania. Mi-ar placea sa nu ne ducem in zona asta", a fost raspunsul socant al lui Osmanovici, care l-a facut pe jurnalistul RFI Romania sa-i spuna in direct ca nu este in regula aceasta afirmatie.

Vezi si Cum explica purtatorul de cuvant al CNAS replica "oamenii mor si cu sistem, si fara sistem"

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#discutii CNAS Pintea probleme card, #sistem informatic picat carduri sanatate , #ministrul Sanatatii