Cine este Sorina Pintea, propusa la Ministerul Sanatatii. A renuntat la postul de senator pentru a conduce Spitalul din Baia Mare

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 16:40
15688 citiri
Cine este Sorina Pintea, propusa la Ministerul Sanatatii. A renuntat la postul de senator pentru a conduce Spitalul din Baia Mare
Foto: Facebook/Pintea Sorina

Sorina Pintea, propusa pentru postul de ministru al Sanatatii, este manager al Spitalului Judetean din Baia Mare.

Nascuta in 13 septembrie 1965, Sorina Pintea a studiat la Universitatea Babes-Bolyai intre anii 1983 si 1988. In perioada studentiei, potrivit presei locale, a cantat in Cenaclul Flacara, alaturi de nume cunoscute ale folkului, precum Ioan Gyuri Pascu, Gheorghe Gheorghiu si Victor Socaciu.

Ea este manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare de la inceputul anului 2017, aflandu-se la conducerea unitatii medicale si in perioada 2013-2016.

Iata componenta guvernului Dancila, dupa votul in PSD si ALDE: 4 vicepremieri, 3 ministri cu probleme penale

In urma alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Sorina Pintea a devenit senator din partea PSD, dar la scurt timp, in februarie 2017, a renuntat la locul din Parlament si a revenit la conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare, la care va renunta din nou pentru a deveni membru in noul guvern.

Inainte de a deveni manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, Sorina Pintea a fost, din 2009 pana in 2013, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Intre 2005 si 2009, candidata propusa de PSD pentru functia de ministru al Sanatatii a ocupat functia de director economic la Directia Silvica Maramures. Pintea a fost, intre 2007 si 2009, consultant la S.C. SOV Consulting SRL, Baia Mare, iar in perioada 2003-2005 a fost consilier pentru integrarea europeana.

Intre 2001 si 2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial la Consiliul Judetean Maramures. Ea a lucrat anterior ca sef serviciu financiar-contabil - Intreprinderea Forestiera de Exploatare si Transport (IFET Baia Mare, 1996-1999). In perioada 1988 - 1995, Sorina Pintea a fost economist la IFET Baia Mare.

Ce avere are

Potrivit ultimei declaratii de avere, din 2017, Sorina Pintea detine, din 1998, jumatate dintr-un teren intravilan de 8.200 de metri patrati situat in localitatea Baita din judetul Maramures. In 2015, Sorina Pintea si sotul ei, Ovidiu Goga, au cumparat doua terenuri intravilane de 467, respectiv 419 metri patrati in comuna Desesti din Maramures. Sorina Pintea mai detine jumatate dintr-un apartament de 48 de metri patrati aflat in Baia Mare.

Candidatul PSD pentru conducerea Ministerului Sanatatii are doua masini, o Dacia 1300 din 1993 si un Mitsubishi Pajero din 2002.

Sorina Pintea are sase credite la trei banci, insumand 150.000 de euro si 100.000 lei, pe care trebuie sa le achite pana in 2033.

Ea a castigat, in 2016, 134.708 lei, ca manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare. Sotul Sorinei Pintea a realizat, in acelasi an, venituri de aproape 9.000 de lei din servicii de management si consiliere juridica.

Fiul Sorinei Pintea, Ionut, a fost condamnat in 2012, cand mama lui era managerul Spitalului TBC din Baia Mare, la sase ani de inchisoare pentru trafic de droguri. Ionut Pintea a fost retinut in aprilie 2011 de ofiterii DIICOT in urma mai multor perchezitii care au avut loc in judetele Maramures si Cluj, intr-un dosar in care 20 de persoane au fost cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

Ionut Pintea a mai fost cercetat si in octombrie 2010, cand a fost retinut in timp ce incerca sa ii vanda droguri unui politist sub acoperire. In urma perchezitiei, politistii au mai gasit asupra lui Ionut Pintea si un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinti si 1.561 de lei.

Florian Bodog nu a mai vrut sa fie ministru

Ministrul demisionar al Sanatatii Florian Bodog a anuntat vineri dimineata ca nu isi va mai depune candidatura pentru un nou mandat in Guvernul Dancila. Numele lui Florian Bodog a fost legat de mai multe scandaluri in timpul mandatului sau. Printre acestea se numara cazul Lucan si criza de imunoglobulina.

"Am luat decizia personala sa nu imi depun candidatura pentru un nou mandat. Va asigur ca voi sustine neconditionat persoana care va prelua portofoliul si ca ma voi asigura ca toate proiectele bune incepute vor continua", a declarat Florian Bodog inaintea sedintei CEx a PSD de vineri, citat de News.ro.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Pintea Sorina ministrul Sanatatii , #ministrul Sanatatii