Orban ii cere ministrului Sanatatii sa o demita pe Pintea de la sefia spitalului din Baia Mare

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 18:03
10824 citiri
Orban ii cere ministrului Sanatatii sa o demita pe Pintea de la sefia spitalului din Baia Mare
Foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sanatatii, in deschiderea sedintei de guvern, demiterea Sorinei Pintea din functia de manager la Spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a ajuns din nou in aceasta pozitie dupa ce si-a retras demisia data in contextul deschiderii anchetei penale in care este cercetata sub control judiciar pentru luare de mita.

Dialogul Orban - Tataru din deschiderea sedintei de guvern:

Ludovic Orban: Domnul ministru Tataru. Am vazut ca presedintele CJ Maramures a pus in functie o directoare la spitalul judetean.

Nelu Tataru: Am luat legatura si cu prefectul...

Ludovic Orban: Solicitarea mea este sa utilizati de prerogativele pe care le-ati dobandit, prin OUG adoptata in baza Decretului privind instituirea starii de urgenta si sa demiteti, daca este adevarat ca acest lucru s-a petrecut, sa demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei si care, din cate am inteles, s-a numit pe sine director medical in spitalul judetean.

Nelu Tataru: Da, am luat legatura in Maramures si pregatim procedurile.

Precizam ca, intre timp, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Gabriel Zetea, a informat joi, printr-un comunicat de presa, ca a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea.

Detalii aici - Seful CJ Maramures a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea

Tataru: Vom face verificari

Anterior sedintei de guvern, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, ca se verifica daca este adevarata informatia privind revenirea Sorinei Pintea ca manager la Spitalul din Baia Mare, aceasta fiind sub control judiciar, urmand sa se ia o decizie in accest caz. Asta dupa ce va cere date suplimentare de la Directia de Sanatate Publica judeteana.

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, despre revenirea Sorinei Pintea in functia de manager la Spitalul Judetean Baia Mare, dupa ce si-ar fi retras demisia, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca MS va evalua situatia si va lua decizii "in consecinta".

"Ministerul va evalua situatia si va lua decizii in consecinta.

In acest moment vom evalua efectiv daca informatia este sigura, daca doamna manager a revenit, vom cere o nota explicativa de la DSP din judetul respectiv, iar Ministerul va lua o decizie", a spus Tataru.

Fostul ministru al Sanatatii,Sorina Pintea, in prezent sub control judiciar pentru luare de mita, si-a retras demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, inregistrata in 5 martie, si a anuntat ca este in concediu medical.

Reprezentantii Consiliului Judetean Maramures au declarat, miercuri, ca Sorina Pintea a obtinut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul ii expira in acest an.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nelu tataru Sorina Pintea, #Sorina Pintea sef Baia Mare, #Sorina Pinte demisia retrasa , #ministrul Sanatatii
Comentarii