Pintea spune ca, de fapt, nu restrange beneficiile pentru asiguratii din Sanatate, ci le-ar creste pentru unii

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 17:05
2662 citiri
Pintea spune ca, de fapt, nu restrange beneficiile pentru asiguratii din Sanatate, ci le-ar creste pentru unii
Foto: captura video Guvern

Ministrul Sanatatii Sorina Pintea a revenit, miercuri, cu precizari, dupa ce dimineata a dat o declaratie ambigua despre modificarea pachetului de baza de care beneficiaza cetatenii asigurati, adaugand ca vizeaza modelul "tarilor civilizate", unde serviciile de baza sunt mai putine si pachetele de asigurari diferentiate in functie de contributia platita.

Pintea sustine ca, de fapt, serviciile din pachetul de baza nu vor fi mai putine, ba chiar mai multe, pentru anumite categorii de bolnavi.

"Vom discuta despre modificarea pachetului de servicii de baza, dar nu in sensul micsorarii lui, ci exista posibilitatea introducerii unor servicii noi. Deci nu se pune problema micsorarii pachetului", a spus Sorina Pintea, la Digi24.

Intrebata daca are in vedere schimbari care sa afecteze un numar mare de romani, Pintea a dat cateva exemple.

"In functie de numarul de pacienti care se adreseaza unei anumite patologii... Va spuneam un exemplu: cresterea numarului de zile de recuperare pentru anumite patologii, pentru recuperarea neurologica, pentru recuperarea pacientilor arsi. Deci se adreseaza unei categorii de pacienti care au o anumita patologie", a spus Pintea.

Rectificarea Sorinei Pintea contine declaratii pe care le-a dat in urma cu 3 luni. Dimineata, insa, ea nu a rostit nimic din aceste lucruri, lasand chiar sa planeze misterul prin formula "tot ce pot sa va spun".

Iata declaratia Sorinei Pintea de miercuri dimineata de la Radio Europa Libera:

Sorina Pintea: In normele de la Contractul Cadru vom redefini pachetul de baza, astfel incat sa aiba cat mai multi pacienti acces, dar in conditiile pe care sistemul romanesc le ofera in acest moment.

Jurnalist: Se traduce asta in primul pas catre introducerea asigurarilor complementare/suplimentare/defalcate pe diverse niveluri de pachete de servicii?

Sorina Pintea: Tot ce pot sa va spun este ca Romania intotdeauna a incercat sa ia exemplu pozitiv din tarile UE, tarile civilizate, cum ne place sa spunem. Cred ca este momentul ca si in sistemul de sanatate sa facem acelasi lucru. Deci pentru un anumit tip de servicii cu siguranta este nevoie de asigurari suplimentare si atunci vom incepe sa definim aceste lucruri.

Ziare.com a cerut oficial Ministerului Sanatatii sa lamureasca declaratiile contradictorii de miercuri si sa spuna cand va modifica sistemul de asigurari sociale si cum. Va vom prezenta raspunsul de indata ce il vom primi.

Afla mai multe despre declaratiile Sorinei Pintea de azi si de acum 3 luni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Pintea declaratii pachet baza asigurari sanatate, #modificare guvern PSD asigurari sanatate , #ministrul Sanatatii