De la cititori: De ce l-ati "omorat" pe Andrei Placinta?

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 08:07
2990 citiri
De la cititori: De ce l-ati "omorat" pe Andrei Placinta?
arhiva

Tanarul Placinta a fost deja mazilit. I se pregatesc lanturile de la picioare si cheia de la celula. Deocamdata are ceva din toate acestea, dar preventiv. O anumita parte a presei trage tare pentru orice punct de rating si pune tunurile pe un tanar care, pana la o sentinta definitiva, este la fel de nevinovat ca oricare dintre noi.

Placinta este un tanar ca toti ceilalti, poate putin cam rasfatat. Si cu ceva mai multi bani. Deocamdata justitia pare ca-si face treaba, cu toate ca aceasta moda a arestului preventiv devine deja obisnuinta pentru justitia din Romania. Nu cred ca asa poate fi reevaluat un tanar care a gresit.

De ce trebuie terfelite sentimentele unei mame, membru PD-L si fost ministru? Trebuie neaparat sa punem la zid o mama doar de dragul aversiunii fata de coloratura politica a acesteia? Ce-ar putea face doamna Placinta in acest caz, in care fiul sau se afla in puscarie? Sa iasa si sa-l condamne in piata publica? Sa se dezica de propriul fiu? Daca s-ar dezice de domnul Pasat de la Giurgiu as aprecia gestul. Dar alta e afacerea politica iar altfel stau lucrurile cand vine vorba de familie.

Acest caz este atat de mediatizat din cauza apartenentei politice a mamei acuzatului. Oana Stancu, la Realitatea TV, aproape ca o sugrumase cu intrebari obsesive pe Sulfina Barbu, siderata fiind de afirmatiile mamei lui Razvan Placinta. Aveai impresia ca Oana Stancu se astepta ca Sulfina Barbu sa semneze acolo, pe loc, o sentinta de excludere din partid pentru Sorina Placinta.

Razvan a devenit beizadea, Grigore Cartianu il spala in laturi pe acest tanar in Adevarul de ieri. Eu nu mi-as dori sa-l vad condamnat pe acest baiat, printre violatori si criminali asa cum isi doreste domnul Cartianu. Acest tanar trebuie sa primeasca o sansa din partea comunitatii si nu trebuie sa fie linsat ca ultimul criminal de razboi.

Presa a pus mare accent pe geanta marca Channel, pe care mama acuzatului a purtat-o pe umar la tribunal. De parca, trebuia sa vina cu papornita plina de batiste si acatiste, eventual si cu trei catei de usturoi si doua cepe pentru o eventuala masa cu fostul sot. Degeaba condamnam accesele proletare ale lui Basescu fata de nesimtitii de la sindicate daca ne comportam la fel ca el.

Sorina Placinta este pusa la zid pentru ca isi apara copilul. Ce om pe lumea asta vrea sa-si vada odrasla intr-o postura nefericita? Indiferent daca-i un ratat, un betiv, un nenorocit de violator, este copilul tau si nimeni nu te poate judeca pentru ca-ti protejezi avutia cea mai de pret. Jocul politic e altceva, functiile in stat reprezinta afaceri publice, dar haideti sa aratam ca suntem oameni. Nu ulii care de-abia asteapta sa sara peste cadavrul ochit.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Andrei Placinta arest, #arest Placinta Sorina, #Sorina Placinta PDL , #stiri Sorina Placinta