Discursul unei campioane

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 04 August 2015, ora 22:42
4377 citiri
Discursul unei campioane

Intr-o perioada in care atentia este concentrata pe fotbal, cu trei echipe in cupele europene, si tenis, cu o noua stea in plina ascensiune, performanta realizata de Claudia Gadea la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) a trecut practic neobservata.

Sportiva in varsta de 14 ani a obtinut una dintre cele trei medalii de aur ale delegatiei Romaniei in proba de 400 de metri mixt.

Daca rezultatul de la Olimpiada pentru tineret este in sine unul remarcabil, discursul fetei este cu adevarat impresionant.

La aproape o saptamana de la revenirea in tara, Claudia a fost protagonista unui reportaj realizat de cei de la Digi 24. Fata a fost filmata in diferite ipostaze - la antrenamente sau aratandu-le medalia colegilor mai mici - iar la final a oferit si un scurt interviu.

Si cum se intampla la aproape orice interviu cu un sportiv care a realizat o performanta importanta, intrebarea ce ai simtit in acele momente nu putea lipsi. Claudia a raspuns insa extrem de sigura pe ea si, foarte important, fara a folosi celebrele expresii consacrate in asemenea cazuri.

"Imi doream macar o medalie, nu conta ce culoare. Se pare ca mi-am dorit atunci, pe moment, cat mai mult si asta mi-a adus medalia de aur."

Interviul continua, iar daca la tenis tinerele de perspectiva sunt comparate inevitabil cu Simona Halep, in timp ce la fotbal comparatia merge spre Hagi, in cazul natatiei vorbim despre campioana olimpica Diana Mocanu.

Iata ce raspunde o fata de 14 ani, medaliata cu aur la FOTE, atunci cand este intrebata daca poate repeta performanta Dianei, dubla campioana olimpica la numai 16 ani.

"Da, e normal sa ma gandesc si la asta, inseamna ca nu e imposibil si ca trebuie sa ma lupt."

Scurt, la obiect, fara balbaieli si fara platitudini gratuite.

Claudia Gadea este un sportiv de mare viitor si are sanse mari sa se alature campionilor romani care ne-au facut mandri in ultimii ani, reusind sa realizeze adevarate miracole, daca ne gandim la conditiile de pregatire din tara noastra.

La numai 14 ani, proaspata medaliata cu aur de la Tbilisi stie foarte bine ce vrea si nu se teme sa sustina acest lucru cu o hotarare care nu te poate lasa indiferent.

Claudia poate si trebuie sa fie un exemplu pentru toti copiii care vor sa faca performanta intr-un anumit sport si, mai ales, pentru parintii si antrenorii lor. Primul pas catre succes este increderea in fortele proprii, iar din acest punct de vedere, Claudia Gadea are sanse mari sa se alature panopliei sportivilor care au scris istorie cu tricolorul la piept.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Claudia Gadea natatie, #Claudia Gadea FOTE 2015, #Claudia Gadea rezultate , #ascensiune