Atleta din Romania prinsa dopata, pusa la zid de colegele de echipa: E rusinos!

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 21:50
4792 citiri
Atleta din Romania prinsa dopata, pusa la zid de colegele de echipa: E rusinos!
Foto: Facebook/ Federatia Romana de Atletism

Atleta din Romania depistata dopata cu meldonium, substanta utilizata si de Maria Sharapova, a fost pusa la zid de una dintre colegele din stafeta de 4X400 de metri.

Adelina Pastor o arata cu degetul pe Mirela Lavric dupa ce aceasta din urma a picat testul antidoping si a rapit practic munca intregii echipe.

"Este foarte dureros pentru mine si, bineinteles, pentru colegele mele. Suntem foarte dezamagite, este rusinos pentru Federatia Romana de Atletism si pentru intreaga Romanie. Cine sa fie de vina? In primul rand ea, nu vreau sa o pun la zid si sa arunc cu pietre in ea, dar trebuia sa isi asume aceasta greseala. Sa recunoasca pentru ca, inainte de a pleca la competitie, domnul presedinte Sandu ne-a luat pe fiecare in parte si ne-a intrebat daca suntem in stare sa alergam, daca avem vreo problema medicala si daca credem ca nu putem alerga. Dansul a zis ca, daca nu putem, nu este niciun fel de problema, lasam celelalte doua fete. Mai erau inca doua fete la fel de bune, care ar fi putut sa intre in locul ei.

I-as reprosa daca ar fi acum in fata mea, desi nu ar fi frumos. Sunt frustrata. Mi-am dorit aceasta medalie din tot sufletul meu si chiar imi vine sa plang pentru ca e dureros. In trecut a mai fost suspendata o fata de la 1.500 de metri, acum doi trei ani. A fost medic la lotul national de atletism cel care e medicul ei personal, dar a fost dat afara dupa acel incident. Au mai fost sportivi la el dupa asta si vedeti ce s-a intamplat.

Scuzele nu ma mai impresioneaza cu nimic. Daca era o fata care sa-si asume responsabilitatea de a nu mai alerga, trebuia sa lase o alta fata. Oricine ar fi alergat, medalia era aceeasi, nu era o diferenta mare intre ele", a spus Pastor pentru DolceSport.

Sportiva marturiseste ca ea una nici macar nu stia de existenta meldoniumului pana la cazul Sharapova si anunta ca pe viitor va alerga numai in probe individuale.

"Pana nu am vazut cazul Sarapovei nici nu stiam ca exista acest medicament. Sportul in general nu mai e curat si asta ne dezavantajeaza pe noi, care lucram curat.

Pentru mine, eu nu ma mai gandesc sa mai particip la stafeta. Vreau sa alerg pe cont propriu de acum incolo", a mai declarat Adelina Pastor.

Atleta Mirela Lavric a fost depistata pozitiv cu meldonium in urma unui control efectuat la Mondialele de atletism indoor de la Portland.

Lavric a facut parte, alaturi de Adelina Pastor, Andrea Miklos si Bianca Razor, din echipa Romaniei care a castigat medalia de bronz in cadrul probei de 4x400 m de la Mondiale.

In urma acestui scandal, Romania va pierde respectiva medalie.

Meldonuim este o substanta ce a fost inclusa pe lista celor interzise incepand cu data de 1 ianuarie, dupa ce testele de specialitate au demonstrat ca ajuta la o recuperare mai rapida, dar si la imbunatatirea performantelor.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sportiva Romania dopata, #Mirela Lavric stafeta dopata, #atleta Romania dopata meldonium , #atletism