Veste de cosmar pentru sportul din Rusia

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 09:57
3932 citiri
Veste de cosmar pentru sportul din Rusia
Foto: Hepta.ro

Sportul din Rusia este in continuare afectat de scandalul de dopaj care a izbucnit in luna noiembrie.

Presedintele Asociatiei Europene de Atletism (EAA), Svein Arne Hansen, nu se asteapta ca sportivii din Rusia sa revina in competitiile internationale in timp util pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din vara anului 2016.

Pe 13 noiembrie, Rusia a fost suspendata de catre Federatia Internationala de Atletism (IAAF) din toate competiile, iar o comisie de inspectie a forului mondial urmeaza sa viziteze Rusia in luna ianuarie, relateaza BBC.

Dupa inspectie, comisia va prezenta un raport la Consiliul IAAF, care va avea loc cel mai devreme pe 27 martie, in Tara Galilor, cu mai putin de cinci luni inainte de Olimpiada.

Scandal urias de dopaj in sportul mondial: Se cere excluderea Rusiei de la Olimpiada - cum raspunde Kremlinul

"Pentru moment, trebuie sa indeplineasca conditiile, insa nu ii pot vedea concurand la Rio. Trebuie sa aiba o schimbare de cultura. Trebuie sa scape de toti acesti oameni de dinainte.

Cunoastem cativa oameni buni in atletismul rus si sunt sigur ca vor fi alesi. Speram ca vor veni unii oameni noi care inteleg cu adevarat ca acest lucru trebuie schimbat", a declarat Hansen.

Suspendarea din luna noiembrie este una provizorie pe termen nelimitat, sanctiunea urmand a fi ridicata atunci cand Rusia va demonstra ca si-a rezolvat toate problemele.

Decizie fara precedent in sportul mondial: Rusia a fost suspendata!

Potrivit unui raport al Agentiei Mondiale Anti-Doping, sportivii rusi se dopau cu acordul autoritatilor, care le acopereau chiar urmele pentru a da impresia legalitatii. Se precizeaza chiar ca rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Londra au fost viciate de rusii care au obtinut medalii desi nu ar fi trebuit nici macar sa ia startul in probe.

De asemenea, s-a recomandat si suspendarea pe viata a cinci sportivi si cinci antrenori rusi, pe aceasta lista aflandu-se si campioana olimpica de la Londra, Mariya Savinova-Farnosova, dar si Ekaterina Poistogova, castigatoare a medaliei de bronz in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#suspendare sportivi Rusia, #Rusia Jocurile Olimpice Rio, #Rusia scandal dopaj, #atletism Rusia dopaj, #atletism Rusia Jocurile Olimpice , #atletism