Decizie incredibila in China! Ce s-a intamplat cu un club de baschet feminin

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 20:16
5352 citiri
Decizie incredibila in China! Ce s-a intamplat cu un club de baschet feminin
Foto: sportsworldreport.com

Clubul chinez de baschet feminin Heilongjiang Chenneng a fost exclus din campionat in urma unei decizii curioase, iar sportivele au primit o pedeapsa incredibila.

Astfel, dupa cum sustine sportiva franceza Isabelle Yacoubou, care a parasit statul asiatic, pentru a reveni la fosta sa grupare, Schio, clubul a fost exclus din campionat, iar jucatoarele au fost trimise obligatoriu intr-o tabara militara.

Yacobou a ajuns in China in septembrie, dupa ce evoluase pentru Fenerbahce in Turcia. Sportiva din Franta a jucat pentru Chenneng, sustinand mai apoi ca excluderea e legata de finalul unui meci de la mijlocul lunii decembrie, pe care ea si coechipierele sale l-au refuzat sa-l mai dispute, considerand ca arbitrii le-au favorizat pe adversarele de la Bayi, o grupare care apartine de Armata chineza.

Dupa cum scrie pe blogul acesteia, iata ce s-a intamplat pe finalul partidei mai sus citate, cand trupa sa avea doua puncte avans: "Totusi mai erau 0,6 secunde de joc. (...) Pivotul advers a primit mingea, a controlat-o si a aruncat, marcand. Arbitrii au validat cosul. Din nou egalitate. Problema este ca aceasta secventa de joc este imposibil de realizat intr-un interval de timp atat de scurt", scria ea pe blogul personal.

Echipa a protestat, dar arbitrii "si-au pierdut rabdarea si ne-au ordonat sa jucam prelungirile sau sa declaram forfait", continua sa scrie Isabelle Yacoubou.

Concluzia a fost una halucinanta, din partea ligii nationale de baschet: "Clubul nostru a facut plangere, prezentand imaginile ca dovezi. Nu numai ca nu a fost examinata sesizarea noastra, dar Liga a luat unilateral decizia de a ne interzice participarea in campionat pentru restul sezonului. Antrenorul nostru a fost suspendat doi ani. Coechipierele mele au fost pedepspite cu un stagiu pe termen nedeterminat intr-o tabara militara", incheia amintirile Yacobou.

Aceasta s-a intors la cateva zile dupa aceasta decizie acasa, urmand sa joace pentru gruparea italiana Schio.

D.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#club chinez decizie incredibila, #pedeapsa curioasa sportive din china, #sportive china baschet feminin, #club baschet excludere china , #baschet