Vezi care sunt cel mai bine platiti sportivi ai planetei

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 17:11
4219 citiri
Vezi care sunt cel mai bine platiti sportivi ai planetei

Revista Forbes a dat publicitatii o lista cu 100 de sportivi profesionisti, care, in perioada iunie 2012 - iunie 2013, au castigat fiecare cel putin 15 milioane de dolari, primii 10 ai topului, cumulat, acumuland venituri de peste o jumatate de miliard de dolari.

Cei mai multi dintre super-bogatii sportului mondial provin din baseball (27), baschet (21), fotbal american (13), dar in exclusivista galerie se regasesc si cativa jucatori din fotbalul traditional, tenismeni si practicanti ai golfului.

Liderul de anul trecut, boxerul nord-american de culoare, Floyd Mayweather, a coborat destul de mult, acestuia intrandu-i in conturi ''doar'' 34 de milioane de euro pe parcursul perioadei luata in calcul de Forbes.

Iata cum arata Top 10 venituri sportivi:

1.Tiger Woods (38 ani) - 78,1 milioane dolari

Legendar jucator american de golf, primul sportiv care a castigat in cariera peste un miliard de dolari.

2. Roger Federer (32 ani) - 71,5 milioane euro

Tenismen elvetian, recordmen al victoriilor in competitiile de Mare Slam - 17 si la Turneul Campionilor - 6.

3. Kobe Bryant (35 ani) - 61,9 milioane euro

Baschetbalist nord-american de culoare, pivot al celebrei Los Angeles Likers (din 1996).

4. LeBron James (29 ani) - 59,8 milioane dolari

Baschetbalist la o alta echipa de calibru din NBA, Miami Heat.

5. Drew Brees (34 ani) - 51 milioane dolari

Fundas la echipa de fotbal american New Orleans Saint.

6. Aaron Rodgers (30 ani) - 49 milioane dolari

Fundas la echipa de fotbal american Green Boy Packers.

7. Phil Mickelson (43 ani) - 48,7 milioane dolari

Jucator nord-amrerican de golf, considerat al doilea ca valoare in lume dupa Tiger Woods.

8. David Beckham (38 ani) - 47,2 milioane dolari

Celebru fotbalist englez, in prezent legitimat la campioana Frantei, Paris Saint Germain.

9. Cristiano Ronaldo (28 ani) - 44 milioane dolari

Fotbalist portughez, din 2009 unul din starurile Real Madridului.

10.Lionel Messi (26 ani) - 41,3 milioane dolari

Fotbalist argentinian care a ''explodat'' fulminant la Barcelona (unde joaca din 2005), castigator a trei trofee Balonul de Aur.

Dincolo de Top 10 intalnim si numelor altor sportivi foarte cunoscuti, care au castigat bani frumosi in ultimul an, si anume: 22. Maria Sharapova (tenis) - 29 milioane dolari, 28. Novak Djokovic (tenis) - 26,9 milioane dolari, 30. Rafael Nadal (tenis) - 26,4 milioane dolari, 61. Wayne Rooney (fotbal) - 21,1 milioane dolari, 64. Didier Drogba (fotbal) - 20,8 milioane dolari, Yaya Toure (fotbal) - 20,7 milioane dolari, Neymar (fotbal) - 20,5 milioane dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#cei mai bogati sportivi, #sportivi celebri, #campionat baschet NBA, #mari fotbalisti ai lumii, #tenismeni top , #baschet