Anthony Joshua l-a invins pe Joseph Parker, in cel mai asteptat meci de box al anului

Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 01:43
14685 citiri
Anthony Joshua l-a invins pe Joseph Parker, in cel mai asteptat meci de box al anului
Foto: Sky Sports

Anthony Joshua a castigat la puncte lupta cu Josep Parker, in care au fost puse in joc nu mai putin de patru centuri mondiale la categoria grea: WBA (Super), IBF, IBO si WBO.

118-110, 118-110 si 119-109 au fost scorurile celor trei arbitri.

Lupta dintre cei doi pugilisi a avut loc sambata noaptea pe Millennium Stadium din Cardiff, unde in 2017 s-a disputat finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid si Juventus Torino (scor 4-1).

Sub privirile a aproximativ 80 de mii de spectatori si a catorva milioane de telespectori, ring announcerul Michael Buffer, platit cu, atentie, 4 milioane de euro pentru prezenta la acest eveniment, a strigat celebra fraza "Let's get ready to rumble!!!", iar boxerii au inceput sa-si imparta pumni.

Primele patru runde au fost insa dezamagitoare, cu Joshua fiind extrem de atent in defensiva si fara sa riste ceva, pe cand Parker a parut ca se teme si a preferat sa boxeze de la distanta, fiind dezavantajat si de alonja.

In runda a 5-a, insa, neozeelandezul a prins curaj si l-a pus in dificultate pe Joshua cu cateva lovituri, spre stupoarea britanicilor care au umplut pana la refuz superba arena din Tara Galilor.

Runda a 6-a a fost chiar si mai dificila pentru britanicul care inaintea acestei lupte avea un record de 20 de KO in 20 de lupte. Anthony Joshua s-a clatinat de doua ori, dar Parker n-a fortat in momentele acelea, iar britanicul cu origini nigeriene a incheiat runda in picioare.

Joshua a revenit la comanda in partea a doua a luptei, in care n-a mai fost surprins de pugilistul in varsta de 26 de ani, iar victoria sa este una meritata, chiar daca scorurile celor trei arbitri sunt ceva mai mari decat diferenta din ring.

E prima infrangere suferita de Joseph Parker la profesionisti, dupa 24 de lupte castigate, 18 dintre ele prin KO.

Pentru Anthony Joshua e cea de-a 21-a victorie in boxul profesionist din tot atatea lupte, dar e prima pe care nu reuseste s-o termine inainte de gongul final.

Declaratiile celor doi boxeri

"Am fost concentrat sa lupt bine cu bratul din fata, iar apoi daca intra ceva cu bratul din spate, foarte bine. O vorba din batrani spune ca vei domina lumea cu un jab bun. A fost un meci usor pentru mine. Am castigat 10-11 runde. Parker e totusi un campion adevarat" - Anthony Joshua.

"Multumesc pentru oportunitate si promit ca voi mai lupta pentru o centura mondiala. Am fost invins de un boxer mai bun, dar ma voi intoarce" - Joseph Parker.

Anthony Joshua va primi aproximativ 23 de milioane de euro pentru aceasta lupta, in timp ce Joseph Parker a avut o bursa de aproape 15 milioane de euro.

Urmeaza Wilder?

Cealalta centura 'grea' din box, WBC, e detinuta de americanul Deontay Wilder (32 de ani, 40 de victorii din 40 de lupte, 39 dintre ele prin KO), iar despre o posibila lupta pentru unificare vom tot auzi, cu siguranta, in perioada urmatoare.

De altfel, Anthony Joshua a tinut sa-i transmita un mesaj boxerului american imediat dupa victoria cu Parker.

"100% vreau sa ma bat cu Wilder. Hai sa facem meciul. Nu vreau sa boxez in SUA, vreau ca lupta sa aiba loc in Londra sau aici, in Cardif. Aduceti-l aici si o sa-l fac KO", a fost provocarea lansata de Joshua.

Raspunsul lui Deontay Wilder n-a intarziat sa vina: "Bineinteles ca vreau sa ma lupt cu el. Hai sa facem ca lupta sa aiba loc, sa terminam cu scuzele".

Tot in cadrul galei de la Cardiff s-a disputat si lupta dintre Alexander Povetkin si britanicul David Price, incheiata cu victoria rusului printr-un KO spectaculos in runda a 5-a.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#rezultat Anthony Joshua Parker, #victorie box Anthony Joshua , #box