BBC prezinta povestea singurului pugilist care l-a facut KO pe cel mai bun boxer din lume: E roman cu venit modest

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 15:00
18481 citiri
BBC prezinta povestea singurului pugilist care l-a facut KO pe cel mai bun boxer din lume: E roman cu venit modest
Foto: Hepta

In saptamana in care lumea boxului asteapta cu nerabdare lupta dintre Anthony Joshua si Wladimir Klitschko, BBC prezinta povestea singurului pugilist din lume care l-a facut KO pe britanic.

Anthony Joshua are 18 victorii (17 prin KO) din tot atatea lupte la profesionisti si a suferit un singur KO in cariera sa, pe vremea cand evolua la amatori. Un roman e cel care a reusit sa-l trimita in lumea viselor pe uriasul de 1.98 metri.

Mihai Nistor (26 de ani) e numele boxerului care in 2011 l-a trimis la podea pe Joshua, in cadrul Campionatelor Europene de box din Turcia.

"Mihai Nistor, care provine din una dintre cele mai sarace si corupte tari din Europa, e ultimul si singurul boxer ca l-a facut KO pe campionul la categoria grea Anthony Joshua. In prezent, Joshua castiga milioane de euro, in timp ce Nistor locuieste intr-un apartament din Bucuresti si are un venit modest", noteaza BBC.

Daca Joshua a ajuns sa boxeze pe milioane de euro si sa adune 90.000 de spectatori pe Wembley, Nistor se bate in continuare la amatori si castiga 1.500 de dolari pe luna, conform sursei citate.

"Nu fac box pentru bani. Ma lupt din placere, pentru ca n-o sa castigi niciodata daca boxezi pentru bani", spune Nistor.

Cand vine vorba de ziua in care l-a invins pe Joshua cu un KO in runda a 3-a, pugilistul roman isi aminteste: "A fost o zi speciala. Tin minte ca antrenorul mi-a spus sa nu-mi fac griji, pentru ca Joshua e mare, dar va cadea daca il lovesti cum trebuie. Era inca de pe atunci un boxer bun, se misca mult si lovea puternica. L-am batut in 2011, iar in 2012 a devenit campion olimpic".

"Pot sa-l bat din nou"

Nistor e convins ca poate repeta isprava din 2011, chiar daca n-are niciun meci la profesionisti si britanicul e considerat invincibil de multi specialisti.

"L-as studia timp de o luna si as crea o tactica impreuna cu antrenorul meu. Vad multe imperfectiuni la Joshua... Se lasa prea mult deschis", a conchis singurul boxer roman prezent la Olimpiada de anul trecut de la Rio de Janeiro.

Cea mai asteptata lupta a anului, dintre Anthony Joshua si Wladimir Klitschko, pentru titlurile IBF, WBA si IBO la categoria grea, e programata sambata seara, la Londra.

90.000 de bilete au fost vandute pentru lupta ce va avea loc pe stadionul Wembley.

Lupta de totul sau nimic pentru legendarul Klitschko: Nu are a doua sansa

In cadrul galei vom avea si un boxer roman, Viorel Simion urmand sa lupte cu englezul Scott Quigg.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mihai Nistor KO Joshua, #lupta Joshua Klitschko , #box