Boxul romanesc, aproape de faliment! Cum poate ruina Obreja federatia

Vineri, 19 August 2011, ora 19:42
3268 citiri
Boxul romanesc, aproape de faliment! Cum poate ruina Obreja federatia

Boxul romanesc este pe cale sa se prabuseasca, dupa ce Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) a decis sa sisteze finantarea Federatiei Romane de Box (FRB) in cazul in care aceasta va fi exclusa din forul international.

Amenintata cu dezafilierea de Asociatia Internationala de Box (AIBA) din cauza presedintelui Rudel Obreja, FRB este la un pas de faliment, ANST anuntand ca va taia finantarea din fondurile publice.

"Acutizarea situatiei conflictuale dintre FR Box si Asociatia Internationala de Box Amator poate determina excluderea federatiei din cadrul acestui for, cu implicatii negative pentru viitorul sportului romanesc. Respectarea reglementarilor cuprinse in statutul AIBA reprezinta o obligatie asumata de FRB, in calitatea sa de membru afiliat.

Nu sustinem amestecul forurilor internationale in treburile interne ale federatiilor nationale si ne exprimam rezerva fata de masura dispusa de AIBA privind organizarea de alegeri pentru functia de presedinte al FRB. Pe de alta parte, initierea acestor alegeri de catre actuala conducere a federatiei ar dovedi faptul ca interesul acordat boxului romanesc prevaleaza celui personal.

In conditiile in care FRB va fi exclusa de AIBA, iar sportivii nu vor mai putea concura in numele Romaniei, finantarea din fonduri publice asigurata de ANST va fi sistata!", se arata intr-un comunicat ANST, semnat de presedintele Doina Melinte.

De unde a pornit totul

Presedintele Rudel Obreja a fost suspendat in 2010 pe o perioada de 5 ani de catre AIBA nerespectarea unor decizii anterioare dictate de forul international si pentru ca a prezentat documente false la comisia de disciplina a AIBA. Obreja a mai fost sanctionat si pentru ca in 2009 a organizat o gala de box amator in care in finalele meciurilor s-a boxat fara casti de protectie.

In data de 9 august, AIBA a somat FRB sa organizeze alegeri pentru un nou presedinte pana pe 31 august, in caz contrar urmand sa dezafilieze Federatia si sa suspende definitiv, incepand cu 1 septembrie, sportivii romani din toate competitiile internationale.

Bugetul Federatiei Romane de Box pe 2011 alocat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret este de 1.700.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rudel obreja, #faliment Federatia Romana Box, #ANST, #aiba, #FRB exclusa AIBA , #box