Interviu Andreea Raducan: Mi-e dor de gimnastica anilor '80-'90

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 10:00
5328 citiri
Interviu Andreea Raducan: Mi-e dor de gimnastica anilor '80-'90

Fosta campioana olimpica a Romaniei, Andreea Raducan, spune ca ii e dor de gimnastica anilor '80-'90.

Intr-un interviu acordat site-ului Ziare.com, Andreea, considerata a fi una dintre cele mai bune gimnaste pe care le-a avut Romania, s-a declarat increzatoare in sansele lotului feminin la Campionatele Mondiale de la Londra, ce vor avea loc in perioada 13-18 octombrie.

Fosta gimnasta crede ca ne putem intoarce chiar cu "aur" si isi pune sperantele in ambitia Sandrei Izbasa.

Dar iata mai jos interviul complet:

Ai fost dezamagita de prestatia lotului feminin la JO 2008?

Per ansamblu a fost o competitie frumoasa si cu rezultate destul de bune pentru Romania. N-au fost foarte multe medalii ca la editiile anterioare, dar cele 4 de aur, obtinute numai de fete (Alina Dumitru, Constantina Dita, Sandra Izbasa, Viorica Susanu si Georgeta Andrunache) au imblanzit pronosticurile sumbre dinaintea Jocurilor.

Cat despre gimnastica, fara prea multe medalii, dar cu aur. Totusi imi e dor de gimnastica pe care o faceau Daniela Silivas, Ecaterina Szabo si Aurelia Dobre!

Ce crezi ca vom face la Campionatele Mondiale de la Londra?

Am convingerea ca Romania va fi din nou in elita gimnasticii mondiale. Fiecare natiune vine cu o generatie noua de sportive dupa incheierea unui ciclu olimpic. Va fi o editie ce se va baza pe individualitati, fara sa mai aiba loc concursul pe echipe. Sandra, are o mare dorinta, aceea de a deveni si campioana mondiala, deci toate sansele sa ne intoarcem si cu aur de la Londra!

Ce ai schimba in gimnastica feminina, daca ai putea?

Mi-ar placea sa ne putem intoarce la gimnastica anilor '80-'90! Cea mai frumoasa perioada din punctul meu de vedere. Poate sunt subiectiva, am crescut cu generatiile de atunci si cu exercitiile fetelor noastre din acea perioada. Sa avem acelasi cod de punctaj, aceeasi atmosfera la concursuri si aceleasi rezultate exceptionale la competitiile de mare anvergura!

Daca ar fi sa alegi o urmasa a ta din actuala generatie, care ar fi aceea?

E destul de greu sa fac o comparatie sau sa aleg pe cineva care sa-mi semene. Din punct de vedere al comportamentului? Al caracterului? Al abilitatilor catre un aparat sau altul? De obicei generatiile mici au exemple sau modele, gimnaste din generatiile anterioare. Daca eu pot fi un exemplu pentru cele care sunt acum in sala, nu pot decat sa fiu mandra de asta, nu?!

Si nu in ultimul rand: Ce mai face Andreea Raducan?

Au trecut deja 6 ani de cand mi-am incheiat activitatea competitionala. M-am acomodat cu noul stil de viata, mult mai lejer, am terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport la Timisoara, iar anul trecut am sustinut si lucrarea de Master, in Jurnalism, la Univ Bucuresti.

Lucrez tot pentru sport, la Fundatia Olimpica Romana. Am incheiat si un semestru in care am facut gimnastica cu studentii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Ecologica Bucuresti "just for fun!" A fost o experienta frumoasa.

Comentez competitiile de gimnastica pentru Eurosport, iar anul trecut m-am implicat in cateva proiecte pe Tv, in care personajele principale au fost sportivii care au participat la Beijing. Dau curs oricarui proiect in care ma regasesc si imi face placere.

Printre numeroase medalii pe care le-a castigat, Andreea are in palmares un aur pe echipe si un argint la sarituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000. Si as spune eu, un aur la individual compus, desi aceasta medalie i-a fost retrasa nedrept de Comitetul Olimpic International.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Andreea Raducan, #interviu Ziare com , #box