Motivele pentru care Mayweather si Pacquiao nu se vor mai bate din nou

Marti, 05 Mai 2015, ora 19:01
5632 citiri
Motivele pentru care Mayweather si Pacquiao nu se vor mai bate din nou
Foto: The Guardian

Confruntarea dintre Floyd Mayweather Jr. si Manny Pacquaio s-a bucurat de o promovare cum niciun meci din istoria boxului nu a avut parte, insa nivelul aratat in ring i-a dezamagit atat pe fani cat si pe expertii acestui sport.

Intalnirea dintre Mayweather si Pacquaio a parut mai degraba una cu scop comercial si, desi in mod obisnuit dupa un asemenea meci ar trebui programata o revansa, sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici, conform Business Insider.

In primul rand, cei doi sportivi au deja o varsta inaintata. Mayweather are 38 de ani si a spus ca va mai lupta o singura data, dupa care se va retrage. Pacquiao are si el 36 de ani si, in paralel, are si alte preocupari. Asadar, intalnirea dintre cei doi s-a produs prea tarziu pentru a mai vorbi serios despre o revansa.

In plus, si interesul lui Mayweather pentru sport s-a diminuat in ultima perioada. "Daca mai iubesc boxul cum l-am iubit candva? Cu siguranta nu!", a afirmat pugilistul american.

Chiar si daca varsta n-ar fi un impediment, programarea unui meci-revansa ar fi mult prea complexa. Si meciul de duminica dimineata a fost extrem de dificil de organizat, drept dovada stand si inchirierea MGM Grand Arena, ce s-a facut cu doar zece zile inaintea luptei.

Apoi, Mayweather este sub contract cu Showtime, iar Pacquiao cu HBO, iar discutiile dintre cei doi operatori pay-per-view tind sa dureze la nesfarsit, gasirea unui numitor comun fiind aproape imposibila.

Manny Pacquiao lanseaza o ipoteza uluitoare dupa infrangerea cu Mayweather - dezvaluirile filipinezului

Ceea ce este si mai important, conform Business Insider, este ca nimeni nu isi mai doreste cu adevarat o revansa. Meciul din week-end i-a dezamagit pe fani si pe experti, caracterizarile din presa americana fiind de genul "cu adevarat plictisitor" sau "o dezamagire".

Tocmai de aceea se crede ca interesul fanilor de a plati in jur de 100 de dolari pentru a vedea meciul pay-per-view a scazut considerabil, in conditiile in care nu sunt semne ca Pacquiao ar putea da mai mult, mai ales dupa accidentarea pe care a suferit-o.

Si in ceea ce-i priveste pe cei doi pugilisti, scopul a parut a fi atins. Mayweather a afirmat ca a castigat in plus 150 de milioane de dolari pentru ca a asteptat pana in 2015 sa se lupte cu Pacquiao, iar filipinezul este si el bucuros dupa ce a refuzat o bursa de 40 de milioane de dolari in 2012.

C.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Floyd Mayweather Manny Pacquiao, #revansa Mayweather Pacquiao , #box