Ziare.com

Octavian Bellu va fi inclus in The Hall of Fame

Luni, 04 Mai 2009, ora 08:50

   

Octavian Bellu va fi inclus in The Hall of Fame
Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Bellu, va fi inclus in The International Gymnastics Hall of Fame.

Octavian Bellu va fi inclus pe 30 mai in 'Galeria Celebritatilor Gimnasticii Mondiale' ca urmare a performantelor obtinute in plan sportiv pe durata perioadei in care a coordonat activitatea lotului olimpic de gimnastica (1981 - 2005).

International Gymnastics Hall of Fame include sportivi si antrenori cu o activitate indelungata, de peste 20-30 de ani, si cu medalii obtinute in competitiile olimpice, atat pe echipe cat si individuale. In aceasta ierarhie meritorie se mai regasesc Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu si Daniela Silivas.

Ceremonia va avea loc pe 30 mai la Oklahoma City.

"Este o onoare pentru mine sa fiu invitat la Oklahoma, acolo unde se afla locul de unde a pornit aceasta idee cu Galeria celebritatilor gimnasticii mondiale, in care bineinteles ca sunt atat Nadia Comaneci, cat si Bart Conner. Le multumesc lor, si in special directorilor din Comitetul respectiv, care au hotarat sa fiu invitat in aceasta galerie. Ei nu au facut decat sa imi confirme, daca vreti, ca am facut ceva in cariera mea de antrenor.

Aceasta pozitionare nu imi face egoul sa se dilate si nici nu ma face mai vanitos sau mai trufas. Consider ca aceasta mentionare sau aceasta mentiune ma onoreaza. Mentiune este cel mai bun cuvant, pentru ca premiile I, II si III se dau sportivilor, antrenorii primesc mentiuni, asa cum se intampla si la scoala. Cred ca, fara a folosi cuvinte mari, sunt in aceasta galerie ca un reprezentant al unei intregi galerii de antrenori romani de mare valoare si reprezint Romania.", a declarat Bellu pentru Jurnalul National.

In perioada in care a fost antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Bellu a obtinut 279 de medalii (106 de aur, 86 de argint si 76 de bronz) si a primit 8 distinctii in tara si in strainatate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca pot aia sa-i puna o placuta

Daca pot aia sa-i puna o placuta in deptul numelui cu "cerut bani de la sportive" atunci am avea imaginea completa

 

latura

Inc-o latura de la Ghitza The P.orc. Vin la tata-n cocina de ti-e foame....Platforma pentru solutionarea online a litigiilor