Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preturi uriase pentru bilete la lupta anului dintre Floyd Mayweather si Conor McGregor

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 10:35
4282 citiri
Preturi uriase pentru bilete la lupta anului dintre Floyd Mayweather si Conor McGregor
Foto: Instagram/Conor McGregor

Organizatorii meciului de box dintre americanul Floyd Mayweather si irlandezul Conor McGregor, starul artelor martiale mixte, programat pe 26 august, la Las Vegas, au anuntat ca pretul de vanzare a biletelor pentru acest eveniment este cuprins intre 500 si 10.000 de dolari.

Lupta va avea loc pe T-Mobile Arena, sala cu o capacitate de 20.000 de locuri, construita nu departe de "Strip", bulevardul principal al capitalei mondiale a cazinourilor si jocurilor de noroc.

"Este un meci pe care il vezi o singura data in viata", a explicat Leonard Ellerbe, directorul general al Mayweather Promotions.

"Este, de departe, cea mai importanta lupta pe care am organizat-o vreodata", a spus la randul sau, Dan White, presedintele UFC, cel mai puternic campionat de arte martiale mixte (MMA), cu care McGregor se afla sub contract.

"Vom depasi retetele generate de meciul Pacquiao/Maiweather. Aceasta lupta va atrage mai multa lume la nivel international, deoarece Conor este foarte popular in Australia, in Brazilia sau in Europa", a adaugat White.

"Meciul secolului", cum a fost denumit duelul dintre Floyd Mayweather si filipinezul Manny Pacquiao, organizat in mai 2015, dupa interminabile negocieri, a generat peste 400 milioane dolari doar din retetele tv, un record pentru lumea boxului.

Potrivit observatorilor, lupta dintre Mayweather si McGregor ar putea genera aproape un miliard de dolari din retete tv si publicitate.

Pretul pentru vizionarea meciului in sistemul "pay per view" a fost fixat la 89,99 dolari de Showtime, postul de televiziune care va transmite meciul in Statele Unite.

Mayweather, care a acumulat 800 milioane dolari pe parcursul carierei sale, are deja asigurata suma de 100 milioane dolari in urma meciului cu McGregor, care ar putea creste pana la 400 milioane dolari, dupa impartirea banilor rezultati din retetele tv, in special, conform presei economice americane.

McGregor are asigurata la randul sau suma minima de 25 milioane dolari si poate spera sa incaseze pana la 125 milioane dolari dupa confruntare cu Mayweather, in care americanul este considerat principalul favorit.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#preturi bilete Mayweather McGregor, #Floyd Mayweather Conor McGregor , #box