Wladimir Klitschko, facut KO de Anthony Joshua (Video)

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 00:51
33297 citiri
Wladimir Klitschko, facut KO de Anthony Joshua (Video)
Foto: captura BBC

Wladimir Klitschko a fost invins, sambata seara, de Anthony Joshua, in cea mai asteptata lupta a anului in box.

Pe stadionul Wembley din Londra, in fata a nu mai putin de 90.000 de spectatori si cu celebrul Michael Buffer la microfon, boxerul britanic l-a facut KO pe pugilistul ucrainean in cea de-a 11-a runda a luptei de la categoria grea, care a avut in joc centurile IBF, WBA si IBO.

Favoritul Joshua, a caruia singura infrangere prin KO e in fata romanului Mihai Nistor (la amatori), si outsiderul Klitschko au oferit un meci superb, demn de cel mai asteptat eveniment al anului in lumea boxului.

Asa cum era de asteptat, britanicul, cu 5 kg mai greu decat adversarul sau, a dominat inceputul luptei si a reusit sa-l trimita la podea in runda a 5-a pe pugilistul ajuns la 41 de ani. Klitschko s-a ridicat, insa, si a avut un raspuns pe masura.

In runda a 6-a, Joshua a fost surprins de bravul Klitschko cu o lovitura de dreapta si a fost numarat. S-a ridicat insa si el inainte ca arbitrul sa ajunga la 10, iar lupta a continuat.

Cei doi si-au impartit pumni grei in urmatoarele runde, iar scorul era egal, 94-94, inaintea ultimelor doua runde.

A venit insa runda cu numarul 11, una in care Klitschko a fost pur si simplu spulberat de britanic. Stanga-dreapta-uppercut, iar ucraineanul a fost trimis de doua ori la podea, inainte ca arbitrul sa opreasca lupta!

E cea de-a 19-a victorie pentru englezul in varsta de 27 de ani din tot atatea lupte la profesionisti, toate castigate inainte de limita.

De partea cealalta, Klitschko se afla la cea de-a doua infrangere consecutiva si a 5-a din cariera si n-ar trebui sa ne surprinda daca isi va anunta retragerea in perioada urmatoare.

Cate 20 de milioane de euro ar fi primit cei doi pentru aceasta lupta

"Boxerul mai bun a castigat"

Anthony Joshua si Wladimir Klitschhko au continuat in acelasi ritm elegant si la declaratiile de dupa terminarea luptei.

"Nu sunt perfect, dar incerc sa fiu", a declarat Joshua, care l-a laudat apoi pe adversarul sau.

La randul sau, Klitschko a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Joshua: "Sper ca v-a placut lupta. Cel mai bun boxer a castigat in aceasta seara. A fost o seara uimitoare pentru box. Doi gentelmani au luptat si el a fost mai bun".

In cadrul aceleiasi gale, britanicul Scott Quigg l-a invins la puncte (117-111, 117-111 si 115-113) pe romanul Viorel Simion si si-a pastrat centura WBA la categoria pana.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#rezultat lupta Klitschko Joshua, #Wladimir klitschko Anthony Joshua , #box