Echipa de gimnastica a Romaniei, lovita de un scandal urias: Trebuie pile? Trebuie bani?

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 13:22
13131 citiri
Echipa de gimnastica a Romaniei, lovita de un scandal urias: Trebuie pile? Trebuie bani?
Foto: Facebook/ Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei este lovita de un scandal urias dupa revenirea la lot a "antrenorilor de aur", Octavian Bellu si Mariana Bitang.

La putin timp dupa ce cei doi tehnicieni au preluat din nou fraiele echipei, 7 dintre cele 19 sportive aflate in lotul feminin au fost anuntate ca nu intra in planurile pentru Olimpiada de la Rio. Doua sportive au fost trimise la cluburi, iar celelalte cinci au fost indrumate spre centrul de la Deva pentru a continua pregatirea.

Mama uneia dintre gimnastele trimise la Deva lanseaza acuzatii dure dupa aceasta decizie drastica.

"Doua sportive au fost instiintate ca a lor cariera a ajuns la final. Este vorba despre Nicoara si Tudorache - iar pe cinci fete, printre care si pe a mea - le-au trimis pe Luna! Decizia a fost adoptata de domnul Adrian Stoica (presedintele FR Gimnastica - n.red.), de Anca Grigoras si de inca un domn. De fata cu toti antrenorii li s-a spus cine va parasi lotul. Fetei mele i s-a comunicat ca trebuie sa plece in Deva, dar asta inseamna ca e deja eliminata din sistem", acuza Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, pentru ProSport.

Aceasta si-a continuat discursul lasand sa se inteleaga faptul ca selectia in lotul national se face si in functie de interese materiale.

"Valoarea copilului meu a fost identificata de multi oameni din gimnastica. Nadia Comaneci i-a subliniat calitatile si a motivat-o in 2013, iar Gina Gogean a inventat-o. Asiana este produsul Ginei Gogean, a muncit constiincios pentru a ajunge la aceasta valoare, dar acum e calcata in picioare! Asiana a fost lasata in bataia sortii. Trebuie pile, trebuie bani? Ce inseamna Deva? Ca e trasa pe bara!? Nici vorba, este direct eliminata, asta inseamna si nu au curaj sa-i spuna", mai spune Silvana Peng.

Mama gimnastei in varsta de 15 ani acuza si faptul ca, desi fiica ei a fost trimisa la Deva, in lotul national a fost pastrata o sportiva cu rezultate mai slabe.

"In luna octombrie, se spunea despre Asiana ca trebuie sa mai creasca si la Rio va fi brici. La doar doua luni distanta, ea este trimisa la Deva. E inadmisibil sa nu lasi un astfel de copil sa-si continue drumul spre Rio de Janeiro. Cum sa scoti din lot niste gimnaste cand nu stii niciodata cum apare riscul ca unele dintre ele sa se accidenteze in cursa spre Jocurile Olimpice de anul viitor. Vreau sa stiu cum copilul meu nu are loc in contextul in care la ultima competitie din Franta, Asiana a terminat pe locul 6 la individual compus, iar colega ei de pe locul 11 (Denisa Stanciu - n.red.) se afla si acum in lotul national!"

Asiana Peng are 15 ani si este pe jumatate chinezoaica, mama ei fiind din Romania, iar tatal din China.

Micuta gimnasta s-a aflat pana de curand in lotul national, insa parintii ei ameninta ca Asiana va reprezenta o alta tara in viitor.

"Federatia ar trebui sa-mi dea toate actele necesare si acordul si tot ce ii va fi necesar Asianei ca fiica mea sa mearga mai departe oriunde daca Romania nu are nevoie de gimnaste ca ea", si-a incheiat discursul mama gimnastei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Asiana Peng gimnastica lot, #scandal lot feminin gimnastica, #gimnaste excluse lot national, #scandal gimnastica Romania , #gimnastica