Exclusiv: Forminte, despre Belu, Bitang si cum a fost indepartat de la lotul de gimnastica

Luni, 16 August 2010, ora 15:12
6366 citiri
Exclusiv: Forminte, despre Belu, Bitang si cum a fost indepartat de la lotul de gimnastica

Nicolae Forminte, unul dintre cei mai de succes antrenori romani, a vorbit, pentru Ziare.com, despre modul in care a fost indepartat de la lotul feminin de gimnastica, dar si despre dificultatile pe care le are in gasirea unui loc de munca.

"Plecarea mea de la lotul national de gimnastica a fost cauzata de numirea celor trei (n.r. Octavian Belu, Mariana Bitang si Anca Grigoras). Dupa ce-am anuntat ca plec, Belu si Bitang "m-au teorizat" cu telefoane ca sa ma intorc si, in cele din urma, am cedat si-am revenit. Numai ca, dupa vreo 3 saptamani, am fost determinat sa plec, dupa ce m-au amenintat ca ma suspenda, pentru ca niste parinti s-au plans de mine. Nu eram suparat daca imi ziceau de la inceput ca vor altceva, dar modul in care au procedat n-a fost corect", a spus Forminte pentru Ziare.com.

La inceputul acestei veri, Federatia Romana de Gimnastica i-a adus pe Octavian Belu, Mariana Bitang si Anca Grigoras in functia de supervizori ai activitatii lui Nicolae Forminte, situatie pe care antrenorul nascut la Campulung Moldovenesc n-a acceptat-o, intr-o prima faza.

Cu peste 100 de medalii obtinute in cariera, Forminte este in prezent liber de contract si incearca sa-si gaseasca de munca prin intermediul unui site specializat.

"Eu incerc sa trag de mult un semnal de alarma in privinta situatiei antrenorilor din Romania. Eu nu mai sunt un tanar abia iesit de pe bancile facultatii care sa accepte un salariu de 10 milioane. Am o sotie casnica, un copil de intretinut, asa ca nu trebuie sa mire pe nimeni ca am ajuns sa imi depun CV-ul pe acel site. Romania nu vrea sa-si tina oamenii de succes, astfel ca singura optiune pentru mine este gasirea unei slujbe in afara", a precizat fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica.

Nicolae Forminte a vorbit si despre relatia cu Federatia Romana de Gimnastica si cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman: "Nu sunt certat cu Federatia Romana de Gimnastica. E adevarat, insa, ca dupa venirea lui Belu si Bitang n-au mai fost alaturi de mine. In ceea ce-l priveste pe Morariu (n.r. Octavian Morariu - presedinte al COSR), el de la inceput nu mi-a fost alaturi".

In incheiere, Nicolae Forminte a lansat un atac fin la adresa lui Octavian Belu: "Spre deosebire de domnul Belu, eu nu am un domn Tender (n.r. omul de afaceri Ovidiu Tender) care sa ma sustina. Si ma indoiesc ca mi se va oferi un post de consilier al Presedintelui".

Nicolae Fominte are 53 de ani, iar in cariera sa a obtinut peste 100 de medalii. A pregatit lotul olimpic feminin de gimnastica a Romaniei in perioada 2005-2010.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#interviu Nicolae Forminte, #Forminte lot feminin gimnastica, #octavian belu, #Mariana Bitang, #Romania gimnastica feminina , #gimnastica
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ca sa vedeti cum poate sa scrie un asa zis ziarist - probabil absolvent de USH - si ce se poate intelege...
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Dl. Forminte n-a obtinut rezultate de amploarea celor ale cuplului Belu - Bitang, dar...